Se J.C. Jacobsens villa under kulturnatten

3. oktober 2022
Som en del af Kulturnattens program kan du fredag d. 14. oktober komme med indenfor i bryggerens tidligere private bolig, der netop er istandsat for næsten 100 millioner kroner.

Foto: Anders Sune Berg

Når Kulturnatten løber af stablen fredag d. 14. oktober, kan du opleve en historisk perle uden sidestykke. Helt ekstraordinært gennemføres to rundvisninger nemlig i J.C. Jacobsens tidligere private bolig, der netop har gennemgået en imponerende restaurering.

Det er Carlsbergfondet, som står bag forvandlingen af villaen, der er blevet taget tilbage til sit oprindelige udtryk, fra den den blev opført i 1854. Her har intet mindre end 36 håndværksfag været involveret i den krævende proces, som har kostet næsten 100 millioner kroner.

J.C. Jacobsen lod villaen opføre som privatbolig til sin familie – lige midt i det industrielle anlæg. Villaen består udover den italiensk-klassicistiske hovedbygning af Vinterhaven, Pompejisalen, en terrasse og et storslået haveanlæg.

BEGRÆNSET ANTAL PLADSER - TILMELDING NØDVENDIG

Der vil være et begrænset antal pladser til besøgende på de to rundvisninger i J.C. Jacobsens villa. Derfor er det både nødvendigt med et kulturpas og tilmelding for at kunne deltage.

Tilmeldingen åbner her d. 4. oktober kl. 12, og billetterne tildeles efter først-til-mølle-princippet.

Hotel Ottilia

Mærk historiens vingesus -

I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De mange fredede og bevaringsværdige bygninger er et stykke danmarkshistorie, der vidner om en fortid som bryggeri. Læs mere om de fredede og bevaringsværdige bygninger

Få et overblik over kvarteret -

Selvom kvarteret ikke står helt færdig ny, er Carlsberg Byen allerede et levende kvarter. I det interaktive kan du danne dig et overblik og læse mere om kvarterets ejendomme, spisesteder, butikker og byrum – både dem, der allerede står færdige og dem, der er på vej. Prøv det interaktive kort