Sparekasse investerer 285 mio. kr. i nyt kraftcenter i Carlsberg Byen

16. maj 2023
Sparekassen Sjælland-Fyn investerer 285 mio. kr. i et nyt kraftcenter på 4.500 kvadratmeter i Carlsberg Byen i København. Det er en investering i sparekassens fremtid.
De 4.500 kvadratmeter fordeler sig på 5 etager i Nebelong Hus, som er en del af Carls Tårn, og står klar til indflytning i 2025. Sparekassen samler de nuværende filialer på Islands Brygge, Østerbro og Frederiksberg i det nye kraftcenter. Derudover er det planen, at en række stabs- og specialistfunktioner efter indvielsen vil være til stede både i sparekassens hovedsæde i Holbæk og i det nye kraftcenter i København. 

Administrerende direktør Lars Petersson forklarer, at den nye investering giver god mening både forretningsmæssigt og økonomisk.

”Med vores kommende placering i Carlsberg Byen investerer vi i sparekassens fremtid. Vi skaber en stor, moderne finansiel arbejdsplads i et attraktivt område i København. Vi styrker vores forretningsmæssige afsæt for yderligere vækst og stiller os ikke mindst endnu stærkere i forhold til at kunne tiltrække og fastholde fremtidens kvalificerede arbejdskraft og kompetencer. Det skal accelerere den positive udvikling, vi har været i de senere år og være med til at fremtidssikre sparekassen,” siger Lars Petersson.

Øget tiltrækningskraft 

Det nye kraftcenter forventes at danne ramme om et stort hold af rådgivere med særligt fokus på privatkunde- og private banking-segmentet. Samtidig vil der blive etableret moderne miljøer til blandt andet IT-specialister og andre centrale stabs- og specialistfunktioner, hvor sparekassen de seneste år har erfaret, at det er en fordel både at kunne tilbyde job i Holbæk og i København, hvis man vil sikre sig de mest kompetente medarbejdere.

”Vi kan se, at der – afhængig af, hvor man er i sit livsforløb – kan være forskel på, om man foretrækker at bo i en lejlighed i hovedstaden eller et parcelhus med have i Holbæk. Vi vil gerne kunne tilbyde både nuværende og kommende medarbejdere begge muligheder, så vi kan tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere,” siger Lars Petersson.

Han forklarer, at det samtidig er ambitionen at skabe et miljø, hvor det vil være attraktivt for studerende at søge studiejob.

”Carlsberg Byen er både et attraktivt bolig- og erhvervsområde, men også et sted for uddannelsesinstitutioner og dermed studerende. Dem vil vi naturligvis også gerne i dialog med. I dag er det at drive pengeinstitut i høj grad lige så meget en kommunikations- og tech-opgave, som det er en traditionel finansiel opgave. Hvis vi skal – og det skal vi – være en topmoderne virksomhed, så skal vi også række ud efter dem, der lige har ramt arbejdsmarkedet eller gør det de kommende år. Vores nye kraftcenter skal også ses som endnu et skridt i den retning,” siger Lars Petersson.

Han understreger dog samtidig, at der ikke skal herske nogen tvivl om, at Sparekassen Sjælland-Fyn fortsat vil være forankret i hovedsædet i Holbæk, og at sparekassens DNA som et lokalt forankret pengeinstitut er uændret.   

”Vi har været til stede i København de seneste 30 år, og vi har en stærk kundebase. Ikke mindst fordi mange af vores kunder i den sjællandske og fynske geografi enten permanent eller for en stund bosætter sig i København, eller fordi deres børn flytter til hovedstaden. På den måde er den lokale forankring stadig til stede. Samtidig har vi også mange københavnere, som har fundet vores tilbud og ikke mindst vores måde at være på attraktivt. Nu kombinerer vi disse gode kunderelationer og behovet for at være en endnu mere attraktiv arbejdsplads i etableringen af kraftcenteret i Carlsberg Byen i København. Og vi glæder os naturligvis rigtig meget til at kunne byde velkommen til moderne finansielle kvadratmeter i 2025,” siger Lars Petersson.

En fornuftig investering 

Sparekassen har gennem længere tid arbejdet på at finde de helt rigtige rammer for det nye kraftcenter, og de rammer er fundet i Carlsberg Byen.  

”Det har været afgørende for os, at både placeringen og de fysiske rammer giver os mulighed for at afprøve nye tiltag, være tæt på vores kunder og samtidig give god mening som investering. De krav opfylder vores kommende kvadratmeter i Carlsberg Byen, ligesom at det er et område i rivende udvikling – helt som sparekassen. Helt snusfornuftigt investerer vi samtidig den husleje, vi i dag har til vores forskellige filialer i hovedstadsområdet i vores eget nye kraftcenter. Investeringen forventes således også at være omkostningsneutral for sparekassen,” uddyber Lars Petersson.  

Han fortæller, at det blandt andet er målet at bruge de nye rammer til at kunne tilbyde mødelokaler og andre faciliteter til sparekassens mange erhvervskunder.  

”Vi vil gerne kunne yde den ekstra service, at vores kraftcenter i Carlsberg Byen også er et sted, hvor man kan låne et mødelokale, hvis man som virksomhed lokaliseret i provinsen skal have et forretningsmøde i København med en tredjepart. Det handler helt grundlæggende om, at vi vil være der, hvor vores kunder har brug for os,” siger Lars Petersson.

Endnu en styrkelse af Carlsberg Byen 

Også hos Udviklingsselskabet Carlsberg Byen er der glæde over, at Sparekasse Sjælland-Fyn har valgt at placere sit nye kraftcenter i Carlsberg Byen og herved blive en del af og medvirke til den udvikling, bydelen er i.

”Vi glæder os over, at Sparekassen Sjælland-Fyn med købet af 4.500 m2 moderne kontorlokaler flytter ind i Carlsberg Byen i 2025. Det taler ind i den tendens, vi i nu nogen tid har set, hvor både store og mindre virksomheder i højere grad søger og investerer i lyse, velfungerende kontorer med en central og inspirerende beliggenhed i København. Vi glæder os til at byde medarbejdere såvel som kunder velkommen på den gamle bryggerigrund,” siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Er konkurrencen om medarbejdere høj i din branche? -

Med et kontor i Caroline Hus på den gamle bryggerigrund fastholder og tiltrækker I stærke talenter med en central beliggenhed, nærliggende offentlig transport, moderne rammer og et levende restaurant- og butiksliv lige udenfor døren.

Find jeres nye kontorlokaler i Caroline Hus her

Så mange virksomheder er rykket til kvarteret -

På den historiske bryggerigrund bliver Sparekassen Sjælland-Fyn nabo til mere end 30 virksomheder. Estée Lauder Companies, et af verdens førende kosmetikfirmaer, har deres nordiske hovedsæde, teleselskabet 3 og 500 ansatte har hjemme i Bønecke Hus og endnu flere virksomheder på vej – heriblandt Boston Consulting Group.

Få et overblik over virksomhederne