Byggeriet af Christen Hus ved Bryggernes Plads i Carlsberg Byen er nu i gang

Error while rendering view [PressReleasesDate]. Please, make sure the rendering is configured properly or contact your administrator.
I dag blev første spadestik på Christen Hus i Carlsberg Byen taget, og dermed lød startskuddet til 3.400 m2 erhverv og butikker med placering ud til bykvarterets kommende rådhusplads, Bryggernes Plads.

Direktør i Carlsberg Byen Jan S. Hansen tog sammen med Mikkel Baastrup, administrerende direktør for Bent Nygaard Sørensen A/S og Lone Wiggers, Partner og arkitekt hos C.F. Møller A/S, det første spadestik til Christen Hus, som bliver opført side om side med den ikoniske, fredede bygning Lagerkælder 3, også kaldet ”Slottet” pga. sine prominente guldskiver. Om byggeriet af Christen Hus, samt den prominente placering, udtaler administrerende direktør for Carlsberg Byen P/S Jens Nyhus: ”Christen Hus opføres ud til en af bykvarterets 25 attraktive pladser og byrum, Bryggernes
Plads, og bliver forventeligt et af Carlsberg Byens mest eftertragtede placeringer blandt bykvarterets kommende erhvervs- og detailkunder.

Om Christen Hus

Christen Hus bliver på 5 etager plus kælder og vil, når det står færdig og er klar til indflytning i udgangen af 2017, indeholde cirka 2.800m2 kontor og 600m2 butik og café. Med sin placering på Bryggernes Plads, som, foruden Lagerkælder 3, liggeromkredset af de fredede og bevaringsværdige bygninger og porte, Maskincentralen, Bryghuset, Elefantporten og Dipylonporten, er der stort fokus på, at Christen Hus afspejler de disse bygningers kvaliteter og arkitektoniske udtryk. Derudover bliver der, på toppen af Christen Hus, etableret en tagterrasse, hvor de kommende lejere kan nyde udsigten ud over hele Carlsberg Byen i grønne og rolige omgivelser. Christen Hus er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller A/S og opføres af totalentreprenør B. Nygaard Sørensen A/S i samarbejde med ingeniørvirksomheden EKJ.

Om Carlsberg Byen

I løbet af de næste otte til ti år bliver den historiske bryggerigrund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt kvarter i København, hvor moderne arkitektur spiller sammen med områdets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. 25 byrum skaber rammen om et byliv, hvor der både er liv inde i bygningerne og mellem bygningerne, ligesom et miks af boliger, butikker, caféer, kontorer samt uddannelses- og kulturinstitutioner er med til at skabe et mangfoldigt og levende bykvarter.

Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny og moderne S-togsstation, Carlsberg Station, der stod færdig 3. juli 2016. Et fintmasket net af cykelstier vil tilbyde cyklister hurtige og sikre forbindelser, mens der også er tænkt på bilisterne med gode parkeringsforhold i underjordiske parkeringskældre. Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Pernille Hebsgaard Rohdemeier, Carlsberg Byen P/S, tlf. 21 35 51 45, e-mail: phr@carlsbergbyen.dk.

vejfest i carlsberg byen

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum

Køberkartotek: På udkig efter nyt hjem?

Måske drømmer du om et stort køkken-alrum, hvor I kan være sammen om madlavningen? Måske er det egen altan eller terrasse der lokker? Det hele kan fås her, og som et ekstra plus venter den unikke kombination af historie, arkitektur og byens pulserende liv lige udenfor jeres nye hoveddør. Få info om nye boliger før alle andre
Købke Hus i Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.