Milliardfinansiering på plads til Carlsberg Byens største etape

Error while rendering view [PressReleasesDate]. Please, make sure the rendering is configured properly or contact your administrator.
Med en finansieringsramme på 4,2 mia. kr. fra PKA er finansieringen til udviklingen af Carlsberg Byens hidtil største etape på plads.

Den 4,2 milliarder store finansieringsramme fra PKA sikrer finansiering til at bygge de næste mere end 200.000 m2 i Carlsberg Byen. Med Københavns Kommunes nylige godkendelse af lokalplanen er Carlsberg Byen dermed klar til at tage fat på den hidtil største etape iudviklingen af Københavns nye bykvarter.

Den nye finansieringsramme skal bl.a. finansiere byggeriet af fire tårnhuse med boliger, kontorer, forretninger, restauranter og caféer ligesom eksisterende, historiske bygninger restaureres, så de bl.a. kan benyttes til kulturaktiviteter. Der vil også blive skabt en række byrum, pladser og grønne områder i den næste etape til glæde for Carlsberg Byens beboere og naboer.

”Den nye aftale med PKA finansierer den største etape i udviklingen af Carlsberg Byen og afspejler markedets store interesse for bykvarteret både i forhold til vores boliger, erhvervslejemål og butikslokaler. Vi har allerede et meget positivt samarbejde med PKA om det igangværende byggeri, og vi er meget tilfredse med, at PKA på den baggrund har valgt at stille yderligere finansiering til rådighed,” siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen P/S.

Skaber udvikling og afkast

Det er PKA’s anden finansieringsramme til Carlsberg Byen, og hos PKA er der stor tilfredshed med at spille en aktiv rolle i at udvikle Carlsberg Byen og samtidig skabe et godt afkast til medlemmernes pensioner.

”Byggeriet og salget af den første etape går meget fint, og vi har stor tiltro til, at Carlsberg Byen fortsætter den gode udvikling. Derfor giver vi nu en ny finansieringsramme til den næste byggefase, så det historiske område kan fortsætte udviklingen til et dynamisk bykvarter til gavn for beboerne og København,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Han understreger, at finansieringsaftalen er en attraktiv måde at sikre PKA’s risikospredning samtidig med, at der er stor sikkerhed knyttet til lånet. PKA er i lighed med den forrige aftale begrænset til at være finansieringskilde, mens Carlsberg Byen som ejer varetager udvikling og salg af projekterne.

Et bykvarter i hurtig vækst

Det går stærkt med at udvikle Carlsberg Byen. I 2016 stod Professionshøjskolen UCC’s nye lokaler færdige til at rumme 10.000 studerende, de første beboere er flyttet ind i deres nye boliger, og boligsalget ligger over forventningerne. Desuden kommer der løbende nye butikker til området, hvilket sammen med et bredt udvalg af bylivsaktiviteter er med til at skabe liv og stemning i det nye kvarter.

Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bydelen rumme ca. 600.000 m2 blandet byggeri, hvor de ombyggede og moderniserede bevaringsværdige industribygninger blandes med nybyggeri, herunder ca. 3.000 boliger, varieret butiksliv, kulturelle tilbud, restauranter, caféer, kontorer, liberale erhverv, idrætsfaciliteter og institutioner.

For yderligere information kontakt Pressechef i Carlsberg Byen Peter Krab, 2983 3747, pk@carlsbergbyen.dk
Presse- og kommunikationskonsulent i PKA Michael Dam Andreasen, 3113 2310, dam@pka.dk

Om Carlsberg Byen

  • Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab, der ejes af Carlsberg, PFA, Topdanmark og PenSam
  • Selskabet udvikler frem mod 2024 den historiske bryggerigrund til et nyt kvarter i København.
  • Når bykvarteret står færdig, vil det blandt andet indeholde boliger, erhverv, detail, kultur, idræt og institutioner

Om PKA

  • PKA administrerer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet
  • PKA har 275.000 medlemmer og en samlet formue på ca. 250 mia. kr.
  • PKA har investeret ca. 17,8 mia. kr. i danske ejendomme og ca. 2,6 mia. kr. i udenlandske ejendomme

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum
Mennesker på Tapperitorvet
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.