Ny dagsinstitution til Carlsberg Byen

24. marts 2017
Københavns Borgerrepræsentation har godkendt en ny daginstitution i Carlsberg Byen.

Den nye institution vil have til huse i området omkring Vesterfælledvej i et nybygget børnehus. Byggeriet ventes færdigt 1. oktober 2018, hvorefter Børnehuset Molevitten flytter ind i de 1.600 m2 nye, lyse lokaler, som vil rumme 170 børn fordelt på fem vuggestuegrupper og 5 børnehavegrupper.

”Det er dejligt, at børn og forældre i Carlsberg Byen nu kan se frem til åbningen af Molevitten i nye moderne lokaler. I København bliver vi 100.000 flere københavnere i løbet af de næste 10 år, og vi er i fuld gang med at udvikle nye, attraktive boligområder som Carlsberg Byen. Det er skønt, at byen vokser, og vi planlægger løbende nye kvadratmeter til både daginstitutioner, folkeskoler og idrætshaller i takt med, at vi bliver flere, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Også lederen af Molevitten, Rikke Penthien glæder sig over de muligheder, de nye rammer tilbyder: ”Vi glæder os rigtig meget til at flytte over i vores nye institution, hvor vi blandt andet vil videreføre og videreudvikle Molevittens traditioner og kultur, hvor udvikling, læring, omsorg, relationer og ikke mindst hjerterum er i højsædet. Vi er endvidere spændte på, hvad de nye omgivelser kan åbne af nye pædagogiske muligheder, læringsrum samt inspiration til Molevitten. Vi er sikre på at Molevitten i Carlsberg Byen bliver et dejligt sted for børn, forældre og ansatte sådan som det også er i dag”, siger Rikke Penthien.

Den nye institution bliver den tredje daginstitution i Carlsberg Byen, og en fjerde er allerede på tegnebrættet. Carlsberg Byens adm. dir. Jens Nyhus fortæller om, hvad daginstitutionerne bidrager med til et nyt bykvarter: ”Det er et aktiv for Carlsberg Byen med de mange daginstitutioner, da det for det første er medvirkende til at skabe en masse liv, men naturligvis også gør området mere interessant både at bosætte sig og arbejde i. Vi er særligt glade for, at det er lykkedes at skabe nye og større rammer for Molevitten i Carlsberg Byen, da vi hele vejen igennem har haft et godt samarbejde med både ledelse og forældre herfra”, siger Jens Nyhus. Foruden den nye daginstitution vil Carlsberg Byen fra skoleåret 2018 også kunne byde skoleelever velkommen til Europaskolen, som er under opførelse på området. Skolen vilrumme 975 elever – fra børnehaveklasse til den europæiske studentereksamen og vil foruden undervisningslokaler også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer.

For yderligere oplysninger kontakt:

Mennesker på Tapperitorvet

Byrum i Carlsberg Byen - Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund.

Se de 25 byrum
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.