Vi arbejder med en respekt for det eksisterende og med en følsomhed ift. samspillet mellem nyt og gammelt.
Arkitekt Dorte Mandrup, Dorte Mandrup A/S
Mineralvandsfabrikken Franciska Clausens Plads 1799 København V
1 km Metro
300 m Station
50 m Park
Klar til indflytning

 

Mineralvandsfabrikken er udsolgt

Det er kun én fredet bygning på den historiske bryggerigrund, der bliver indrettet til beboelse, og det er ikoniske Mineralvandsfabrikken fra 1920’erne. Du finder ikke noget tilsvarende, hverken i eller uden for Carlsberg Byen: Luksuriøse boliger i to plan på toppen af en smuk, nyrenoveret industriejendom, lyse rum, betongulve, egetræspaneler og køkkener i stål og marmor.

Det er den internationale stjernearkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen af den fredede bygning fra fabrik til boliger med sirlig respekt for boligerne og kvarterets historie. Materialerne i de nye boliger er eksklusive og oser af arkitektonisk overskud med industrielle overflader, mørke profiler, varme egetræspaneler og de bevarede karakteristiske runde vinduer.

HER ER DU UDE OG INDE PÅ SAMME TID 
Når du står nede på gaden og kigger op mod den ikoniske bygning, er det svært at forestille sig, hvordan øverste etage i den gamle fabrik er transformeret af arkitekterne, men så snart du ankommer til det private ankomstparti for de 20 boliger, kan du mærke, at Mineralvandsfabrikken er noget helt særligt: Det store atrie, med frit kig til himlen, danner et fælles omdrejningspunkt for boligerne, hvor der er plads til at hilse på naboerne samtidig med, at du kan indrette dig med dit eget uderum foran din bolig mellem de store plantekasser.

Her, i det træbeklædte atrie, bliver der også plads til, at I kan dyrke fællesskabet og stille langborde op og nyde sommeraftener med gode naboer eller venner.

Grundet ejendommens status som værende fredet vil du som ejer være undtaget for betaling af ejendomsskat (grundskyld).

Klik på den enkelte lejlighed på bygningen for at få mere information

Her er historien om den fredede Mineralvandsfabrikken - 

Læs historien om Mineralvandsfabrikken, hvor Skandinaviens første produktion af sodavand fandt sted, og som siden hen har været et kulturelt samlingspunkt på den gamle bryggerigrund. Få historien her

Sådan har anerkendt arkitekt forvandlet Mineralvandsfabrikken -

Inspirationen har Dorte Mandrup hentet hos sin franske kollega Pierre Chareau, og materialer der refererer til industribygningens historiske oprindelse, har været gennemgående i arkitektens arbejde med Mineralvandsfabrikken. Det mærkes tydeligt i især boligens naturlige samlingspunkt: køkkenet. Læs Dorte Mandrups tanker om transoformationen
udsigt over carlsberg byen

Få svar på de oftest stillede spørgsmål -

Parkering, reservationer, købsproces, lejeboliger og meget mere - få svar på de oftest stillede spørgsmål om at købe bolig og at flytte til Carlsberg Byen.

Få svar på dine spørgsmål her
Skal vi kontakte dig? Klik her og få svar på de oftest stillede spørgsmål om boligerne i Carlsberg Byen.
  • — eller ring til os +45 22 55 17 99
  • Tak for din henvendelse

  • Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.