Dipylon hus interior

arkitema architects flytter ind i historisk maltsilo

Tegnestuen flytter snart deres kontor ind i Carlsberg Byen, og det har de flere gode grunde til - både når det kommer til miljøet, historien og deres helt særlige forbindelse til Københavns nye bykvarter.

interview med dorthe keis, partner i arkitema architects

Tegnestuen Arkitema har valgt at flytte deres københavnerkontor fra Ørestaden til Carlsberg Byen. Beliggenheden for det nye kontor bliver i Dipylon Hus, der i bryggeriets tid var en gammel maltsilo. Den smukke facade er bevaret, men indeni har Arkitema været arkitekterne på opgaven i transformationen fra maltsilo til moderne kontorhus. Og nu skal tegnestuen selv flytte ind i selv samme bygning.

Her forklarer partner i Arkitema Dorthe Keis bl.a. om baggrunden for flytningen, og om forventningerne til det nye bykvarter. 

Hvad lagde I vægt på, da I besluttede at flytte kontoret til Carlsberg Byen?

"Det var afgørende for vores flytning, at vi fik mulighed for at arbejde med en del af Carlsbergs industrihistorie og udvikle den gamle maltsilo til et moderne kontorhus, der passer lige til os. Vi er også meget begejstrede ved tanken om at flytte til et dynamisk bykvarter, hvor et summende byliv er ved at vokse frem. Og så betyder det selvfølgelig også meget, at der er en god infrastruktur, så det er nemt at komme til og fra kontoret, både for os selv og for vores gæster."

Hvordan passer jeres profil ind i Carlsberg Byen?

"Interessen for byudvikling er jo en del af vores faglige dna i Arkitema, og derfor bliver det både sjovt og fagligt interessant at tage aktivt del i Carlsberg Byens udvikling. En af styrkerne er, at kvarteret kommer til at rumme lidt af det hele: boliger, virksomheder og detailhandel, uddannelsesinstitutioner og grønne oaser. Som arkitektvirksomhed bliver vi en del af et varieret bymiljø, der har noget at tilbyde til alle."

Hvordan forventer I, at området vil udvikle sig?

"Vi forventer, at Carlsberg Byen bliver et interessant kvarter og et godt eksempel på et fortættet bymiljø, som både er dejligt at bo i, og som også tilbyder noget til resten af København."

Hvordan vil I bidrage til bykvarteret?

"Vi flytter ind i Carlsberg Byen med 150 engagerede medarbejdere, som får deres daglige gang i Dipylon Hus og i kvarterets butikker, caféer og kulturtilbud. Helt konkret bidrager vi med at forvalte og udvikle kvarterets arkitektoniske kulturarv, dels med vores egen kontorbygning, dels med transformationen af Lagerkælder 3 og Maltmagasinet til et spændende hotelprojekt."
Dipylon Hus i Carlsberg Byen
Vi er meget begejstrede ved tanken om at flytte til et dynamisk bykvarter, hvor et summende byliv er ved at vokse frem.
Dorthe Keis, partner i Arkitema Architects

Mineralvandsfabrikken: Arkitekten fortæller om forvandlingen -

Det er den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen fra frabrik til boliger. Her kan du få hendes tanker og overvejelser bag og se hvilken fransk arkitekt, der også er hentet inspiration hos. Læs om de arkitektoniske overvejelser her
lagerkælder 3 i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.