historie i carlsberg byen

Om Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

Bag forandringen af den historiske bryggerigrund står Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, som siden 2012 har arbejdet på at opbygge området til et nyt og levende københavnerkvarter.
udsigt over carlsberg byen

Vi er stolte af at udvikle Københavns nye bykvarter -

Frem til 2024 omdanner Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S den historiske bryggerigrund til et nyt kvarter mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro - midt i København. Når bykvarteret står færdig, vil det rumme et dynamisk mix af boliger, arbejdspladser, butiks- og caféliv, kulturelle tilbud, sportsfaciliteter og institutioner for børn og unge. Det er med til at give kvarteret den storbypuls, der kendetegner København.   Læs mere om de gode muligheder der venter i bykvarteret
Det er en meget stor gave at få lov at udvikle et helt nyt bykvarter med så central en placering.   
Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S
medarbejder i carlsberg byen

Historien bag Carlsberg Byen

Hvornår stoppede Carlsberg med at brygge øl på området?
I 2006 besluttede Carlsberg at flytte deres bryggeriaktiviteter fra det gamle bryggeri i København til Fredericia. I 2008 flyttede ølproduktionen til Fredericia, og i 2009 blev den historiske bryggerigrund åbnet op for offentligheden - til glæde for mange nysgerrige besøgende - og samme år blev rammelokalplanen vedtaget.

Hvornår startede udviklingen af Carlsberg Byen?
Det selskab, der står for udviklingen af området, blev stiftet i 2012. Vi hedder Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, og vores historie begyndte i 2006, da Carlsberg besluttede at flytte ølbrygningen væk fra København. Efter ønske om at åbne det lukkede industriområde op blev der udskrevet en international arkitektkonkurrence, som tegnestuen Entasis vandt i 2007. Læs om masterplanen, der blev kåret som verdens bedste, her.
 
Hvem bygger Carlsberg Byen?
I 2012 blev Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S stiftet, og vi gik straks i gang med arbejdet for at omdanne området til Københavns nye bykvarter med boliger, byrum, butikker, institutioner, byliv, kultur og erhvervslokaler. Alt det der skal til for at skabe et levende kvarter. 
 
Hvem ejer Carlsberg Byen?
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab, der ejes af Carlsberg (25%), PFA (30%), Topdanmark (22,5%) og PenSam (22,5%).

Organisationen -

Vi er cirka 40 medarbejdere på kontoret i Carlsberg Byen, der alle arbejder for at indfri de store visioner og ambitioner, der er lagt for bykvarteret. Vi supplerer hinandens fagligheder, for her arbejder arkitekter, kommunikatører, økonomer, erhvervs- og boligrådgivere, jurister og ikke mindst udviklings- og projektchefer side om side, når beslutninger skal træffes. Se organisationen her

Den særlige samarbejdsmodel -

Det ligger i Carlsberg Byens DNA at tænke innovativt, og det er samarbejdsmodellen et godt eksempel på. Ved at forpligte og engagere alle involverede parter tidligt i byggeprocessen opnår man et større ejerskab og en større samarbejdsvilje, der i sidste ende højner kvaliteten i det færdige byggeri, fortæller adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, om det, der er en af grundstenene i alt byggeri på den gamle bryggerigrund. Hvad går det ud på?
ved tegnebrættet
Europaskolen

Carlsberg Byens ønsker til et godt samarbejde -

For at sikre at Carlsberg Byens værdier afspejles gennem hele processen, har vi foruden høje krav om kvalitet i byggeriet opstillet en række forventninger til de samarbejdspartnere, der er direkte involveret i opførelsen af Carlsberg Byen. Læs mere

Code of Conduct -

En succesfuld udvikling af Carlsberg Byen afhænger i høj grad af, at kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og omverdenen i øvrigt kan fæstne lid til at Carlsberg Byen i enhver sammenhæng udøver en adfærd, der er tro over for Carlsberg Byens værdier. Læs vores Code of Conduct
udsigt over carlsberg byen
I Carlsberg Byen har vi ingen krav om, at et bestemt antal boliger skal være solgt før byggestart – så når du køber hos os, kan du være tryg ved, at boligen bygges.
Jan S. Hansen, CFO i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

Få overblik over Carlsberg Byen her -

Carlsberg Byen er et mangfoldigt og levende bykvarter, hvor nye beboere i alle aldre og familiestørrelser flytter ind. Få det fulde overblik over Carlsberg Byen her. Se kort over Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.