Krøyer Hus i Carlsberg Byen

Carlsberg Byens største boligprojekt et skridt nærmere

22. marts 2018
Fredag den 23. marts afholdes rejsegilde for Krøyer Hus på hjørnet af Ny Carlsberg Vej og Vesterfælledvej. Det er bykvarteres hidtil største boligprojekt og det første projekt med optimerede boliger.
På fredag når Krøyer Hus endnu en milepæl, når der afholdes rejsegilde for ejendommen. Med sine 105 boliger er det Carlsberg Byens hidtil største boligprojekt. Bygningen, der er tegnet af arkitektfirmaet Entasis, som også står bag den prisvindende masterplan for Carlsberg Byen, har et bruttoareal på 15.800 m2 og kommer til at indeholde 91 lejligheder, 14 rækkehuse, 1600 m2 daginstitution og 3 erhvervslejemål.

Opførelsen af Krøyer Hus gik i gang i andet kvartal af 2017, og allerede ved udgangen af 2018 står boligerne klar til indflytning. Til boligerne hører det attraktive område, Østen for Humlen, hvor beboerne kan glæde sig til at få fodboldbane og legeplads i baghaven.

Af de 105 boliger er de 98 allerede solgt - en tendens der går igen i Carlsberg Byens øvrige byggerier, udtaler adm. dir. i Carlsberg Byen Jens Nyhus: "Vi har solgt over 500 boliger i Carlsberg Byen, svarende til ca. 85% af de boliger, vi har på markedet. Krøyer Hus er det første projekt, vi lancerede med en ny type optimerede boliger, som minimerer spildplads og giver køberen flere rum på færre kvadratmeter. Det har markedet taget rigtigt godt imod, og den model vil vi videreføre i vores kommende byggerier".
Krøyer Hus i Carlsberg Byen
I sin indretning med legeplads, boldbane og forbindende stier vil området invitere ind fra tilstødende veje og favne både de nye beboere på området og de lokale borgere på Vesterbro.
Sanne Slot Hansen, associeret partner i Schønherr landskabsarkitekter

Krøyer Hus og den grønne oase
Krøyer Hus er opkaldt efter Skagensmaleren P.S. Krøyer, som i 1908 malede brygger Carl Jacobsen med dennes yngste datter Paula. Maleriet hænger i dag på det nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød. Facaden på Krøyer Hus er lige så unik som selve boligerne, og som en hilsen til det gamle Carlsberg har Entasis brugt humleblomsten til udsmykning af facaden. Blomsten er tegnet af Thorvald Bindesbøll i 1904 til en Hof-etiket, og den bruges stadig af bryggeriet til specialøl.
 
Det er Schønherr landskabsarkitekter, der står bag udendørsfaciliteterne, og Sanne Slot Hansen, associeret partner i arkitektvirksomheden, udtaler om det nye byrum: "Med projektet har vi forsøgt at skabe et nyt grønt og frodigt åndehul i et tæt bebygget byområde med græs, robuste og blomstrende træplantninger, spiselige planter og bærbuske. I sin indretning med legeplads, boldbane og forbindende stier vil området invitere ind fra tilstødende veje og favne både de nye beboere på området og de lokale borgere på Vesterbro. Området er en del af et større klimatilpasningsprojekt, og ved store regnskyl kan både boldbanen, som er forsænket, og et underjordisk anlæg fyldes med vand, således at omgivende områder undgår oversvømmelser. "

Det store rejsegilde finder sted fredag den 23. marts på hjørnet af Ny Carlsberg Vej og Vesterfælledvej.


elefantporten i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Boliger til salg -

I Carlsberg Byen bygger vi nye projektboliger, og i alt kommer der over 30 forskellige projekter, som løbende sættes til salg. Her kommer mange forskellige typer og størrelser boliger. Få overblikket over de forskellige boligprojekter og læs mere om boligerne her. Se boligerne