Dipylon Hus nomineret til publikumspris for smukt byggeri

7. marts 2019
Københavns Kommune har nomineret den bevaringsværdige, historiske bygning Dipylon Hus til Bygningspræmieringens publikumspris 2019 for smukt byggeri. Læs mere og stem lige her.

I mere end hundrede år har Københavns Kommune belønnet smukt byggeri og gode bymiljøer ved den årlige Bygningspræmiering, hvor Dipyon Hus i Carlsberg Byen i år er blandt de otte nominerede. Arkitema Architects, der selv er flyttet ind i bygningen, har været med til at transformere den historiske bygning til moderne kontorhus med respekt for det oprindelige byggeri.

Københavns Kommune skriver om nomineringen af Dipylon Hus:

"Dipylon Hus ligger i hjertet af Carlsberg ved Dipylonporten. I bygningen har der tidligere været maltsiloer i forbindelse med bryggeriet. Det unikke ved byggeriet er, at man i transformationen fra den oprindelige industribygning til kontorhus har bevaret de tre oprindelige, lukkede murstensfacader.

De eksisterende søjler og betonvægge er desuden genbrugt, hvor det er muligt, og bevarer således fortidens industrielle udtryk. Facaden mod Ny Carlsberg Vej har fået en gennemgående glasfacade, der falder fint ind i bybilledet. Glasfacaden, hvor der på fin vis er indarbejdet solafskærmning, forsyner hovedparten af bygningen med dagslys. Der er etableret en fantastisk tagterrasse med udkig over hele Carlsberg. Der ligger et stærkt koncept bag transformationen, og der er indvendigt arbejdet med få virkemidler og skabt flotte kig på tværs af husets etager.

Potentialet i at genbruge en industribygning er løst ved både at bevare den ydre skal og samtidig indrette det indre helt på ny med få og enkle materialer. Bygningen står som et godt eksempel på de gode kvaliteter, der er til rådighed i den eksisterende bygningsmasse på Carlsberg, og som kan få nyt liv og formål."

Det er ikke første gang, at et byggeri i Carlsberg Byen er nomineret til bygningspræmieringen af Københavns Kommune: I 2018 var det nemlig Forskerboligerne, der blev præmieret.

Du kan stemme indtil den 8. april 2019.

lagerkælder 3 i carlsberg byen

Transformation af gamle bygninger -

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner til glæde for nyt erhverv og kultur, mens deres stemning og sjæl bevares. Læs, hvordan vi transformerer

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her