Transformationen af gamle bygninger til nye

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner, men bevarer samtidig deres stemning og sjæl, der vidner om en spændende bryggerhistorie.

I Carlsberg Byen har vi stor respekt for den historie, der eksisterer herude på den gamle bryggerigrund, og for de mange fantastiske bygninger, der har haft vigtige funktioner under bryggernes tid. Vi passer på kvarteret og bygger ikke bare nyt, men arbejder med at transformere de mange fredede og bevaringsværdige bygninger, så de kan bruges til nye formål. Visionen er at skabe et unikt, nyt bykvarter i København, hvor moderne arkitektur indgår i samspil med områdets eksisterende og bevaringsværdige bygninger.

Et godt eksempel er det transformerede Dipylon Hus. I samarbejde med Arkitema er den gamle silobygning blevet forvandlet til et moderne kontorhus, hvor det arkitektoniske særkende og industrielle udtryk er bevaret, samtidig med at bygningen er gjort anvendelig til moderne kontorbrug. F.eks. er de oprindelige maltsiloer blevet bevaret og indgår som tydelige bygningsdele i tegnstuelandskab og møderum. Læs mere om transformationen af Dipylon Hus her.

Dipylon Hus er et godt eksempel på, hvordan de gode kvaliteter, der er til rådighed i Carlsberg Byens eksisterende bygninger, kan få nyt liv og formål mens områdets historie og sjæl bevares.
Poul Schülein, senior partner i Arkitema Architechts
udsigt over carlsberg byen
Den gamle Lagerkælder 3, der oprindeligt blev brugt som lageropbevaring, er ved at blive transformeret til et flot nyt hotel. I forvandlingen bibeholdes de smukke originale guldskiver på facaden, og de indvendige siloer bevares og får ny funktion. I den tilstødende Dipylon Porten indrettes lounge, hvor overflader og urværk forbliver synlige, og i Maltmagasinet vil der blive indrettet restaurant både under og i de gamle ”store” siloer. Hotel Ottilia slår dørene op i 2019, og bliver en hoteloplevelse ud over det sædvanlige midt i et historisk centrum.

Derudover genskaber vi også bygninger til deres oprindelige udseende, som ved Det Grå Hus fra 1860, hvor gamle mursten fra Søndermarkshuset er blevet genanvendt for at genskabe dets oprindelige udseende, efter at det i 1970 blev udvidet og ombygget. I Gærkælderen vil det gamle klokketårn indgå som opgang til kontorer, og forbygningen bevares ligeledes.

Blandt de mange byggerier, der skyder op i Carlsberg Byen, består 15 % af fredede og bevaringsværdige bygninger fra det oprindelige bryggeri. Mange af disse bliver udlagt til kulturelle formål til glæde for byens beboere og besøgende, som f.eks. Halmlageret, som oprindeligt blev brugt til opbevaring af halm til Carlsbergs bryggerheste. Det skal nu favne kultur, idræt, institution eller fælles anlæg. Læs mere om de fredede bygninger her.

Også i den gamle Mineralvandsfabrik bliver gamle produktionslokaler omdannet til boliger, kontorer og butikker. Søjler og bjælker bliver synlige, og det gamle hestetrug genanvendes i det nye gårdrum. Boligerne i Mineralvandsfabrikken forventes at sættes til salg i sommeren 2019.

"De mange fredede bygninger udgør med deres arkitektoniske og historiske værdi et enestående aktiv for de mange beboere, virksomheder og besøgende, der færdes i Carlsberg Byen.
Jens Nyhus, adm. direktør, Carlsberg Byen P/S

Transformationen af fredede bygninger - Hør projektchefen for Dipylon Hus, Lars-Ulrik, fortælle om forvandlingen af den gamle bygning fra siloopbevaring til moderne kontor (klik på videoen til venstre). Følg linket herunder og hør mere om arkitekturen i det nye bykvarter.

Se videoen (til højre) med Poul Schülein, senior partner i Arkitema Architects, når han her fortæller om transformationen af det nye bykvarter.

Livet mellem bygningerne - Hvordan sikrer man det gode liv omkring byrummene i et nyt kvarter? Og hvordan er byrummenes udformning planlagt? Udviklingschef i Carlsberg Byen, Louise Panum Baastrup, fortæller her om vigtigheden af gode byrum i et nyt kvarter.

Læs mere her
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.