Oplev den imponerende restaurering af J.C. Jacobsens Villa

27. januar 2022
Knap 100 millioner kroner, 36 håndværksfag og utallige arbejdstimer. J.C. Jacobsens gamle villa er blevet restaureret af Carlsbergfondet og nogle af Danmarks dygtigste arkitekter, konservatorer og håndværkere, og nu kan du opleve den imponerende restaurering af den historiske bygning.

Foto: Anders Sune Berg

I over to år har J.C. Jacobsens private villa gennemgået en omfattende restaurering. Målet var, at den historiske bygning skulle føres tilbage til sit oprindelige udtryk, og den mission er nu lykkedes. Stort set alt er blevet genskabt.

Det er Carlsbergfondet, der står bag den imponerende forvandling af den historiske perle fra 1854. Istandsættelsen har kostet næsten 100 millioner kroner, og intet mindre end 36 håndværksfag har været involveret i den krævende proces at tage boligen på en rejse over 150 år tilbage i tiden.

Inspiration til villaen hentede Bryggeren på sine rejser rundt i Europa, og han lavede endda flere skitserne og tegningerne selv. Husets udsmykning er inspireret af antikken, hvilket blandt andet kan ses i Pompejisalen, der er udsmykket med smukke, doriske søjler og kunstværker af blandt andre Bertel Thorvaldsen.

FRA PRIVAT BOLIG TIL ÆRESBOLIG OG AKADEMI
Efter J.C. Jacobsens og hans kone, Laura Jacobsens, død blev bygningen omdannet til  Æresbolig for folk, der beskæftigede sig med videnskab, litteratur og kunst. Her blev Æresboligen og J.C. Jacobsens Have blandt andet Niels Bohrs hjem i mere end 30 år.

I 1995 blev Æresboligen omdannet til Carlsberg Akademi, der i 2022 igen vil åbne for konferencer og videnskabelige møder og aktiviteter, mens det i perioder også vil være åbent for publikum på udvalgte dage i foråret. Se flere billeder og hold øje med hvilke dage, villaen bliver åbnet, på carlsbergfondet.dk.

Mærk historiens vingesus -

I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De mange fredede og bevaringsværdige bygninger er et stykke danmarkshistorie, der vidner om fortiden som bryggeri.  Læs mere her

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her