udsigt over carlsberg byen

Det allersidste første spadestik

30. marts 2022
Det er en helt speciel dag på den gamle bryggerigrund. Udviklingen af kvarteret træder ind i sin sidste fase med det første spadestik på karréen Vilhelm Hus og det 80 meter høje Beckmanns Tårn.

I 2013 blev det første spadestik taget i Carlsberg Byen, og i dag – ni år senere – er det sidste taget. Området er ved at tage sin endelige form som levende bykvarter.

Dagens spadestik var på karréen Vilhelm Hus og det 80 meter høje Beckmanns Tårn, der kommer til at danne ramme om kvarterets største gårdrum.

"Vi er og har været på en helt særlig og utrolig spændende rejse, hvor vi har forvandlet et industriområde til en levende og rost bydel i København med dag- og uddannelsesinstitutioner, grønne haver, legepladser, boliger, kontorer, spisesteder, butikker, fitnesscentre, hotel, galleri, spa og alt det, der hører sig et vellykket kvarter til," lød det fra Jens Nyhus, administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S fra talerstolen.

Tårnet er opkaldt efter murermester S.P. Beckmann, mens karréen er opkaldt efter arkitekten Vilhelm Dahlerup, der begge står bag den sirligt murede og kendte Snoede Skorsten.

Nu tegner den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup både tårn og karré som en hyldest til netop dem og det gode håndværk og arkitekturen, som altid har været dyrket på den gamle bryggerigrund.

Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenør på projektet, MOE er ingeniør, OPLAND er landskabsarkitekter, mens Kuben Management er bygherrerådgiver. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde og ikke mindst det endelige resultat.

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her

Sådan bliver by- og butikslivet i Carlsberg Byen –

Butiks-, restaurant- og bylivet er en stor og vigtig del af det at skabe et nyt, vellykket bykvarter, og der er særligt fire grundsten, der hver især skal være med til at bygge Københavns nye bydel, Carlsberg Byen Læs om udviklingsplanen for by- og butikslivet