den snoede skorsten i carlsberg byen

Den Snoede Skorsten

En skorsten på et bryggeri kan sagtens være smuk i sig selv. Det ville Carl Jacobsen bevise, da han byggede Den Snoede Skorsten, og i dag står den unikke skorsten stadig og troner. Få historien bag, og læs om de mange smukke detaljer her.
Bagved Kedelhallen og Maskincentralen ligger Den Snoede Skorsten. Den blev til, fordi Carl Jacobsen ville bevise, at også fabriksbyggeri kan være smukt. Han allierede sig med arkitekt Vilhelm Dahlerup, der også står bag flere andre arkitektoniske perler på den gamle bryggerigrund: bl.a. Elefantporten og Maltmagasinet. Den unikke skorsten er udført af udført af murermester Beckmann.
 
Den Snoede Skorsten er opført i år 1900 og er 56 meter høj. Ved overgangen fra den ottekantede sokkel og selve skorstenen sidder der gargoilere hele vejen rundt, der er inspireret af dem, der sidder og troner på Notre Dame-kirken i Paris. Detaljerne på murværket synes uendelige, og toppens afslutning har form som en egyptisk lotusblomst.
 
Den Snoede Skorsten er i dag fredet - ligesom mange andre smukke bygninger i Carlsberg Byen - og nab0 til kvarterets skole: Europaskolen.

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her
Carlsberg byen