den snoede skorsten i carlsberg byen

Den snoede skorsten

En skorsten på et bryggeri kan sagtens være smuk i sig selv. Det ville Carl Jacobsen bevise, da han byggede Den Snoede Skorsten, og i dag står den unikke skorsten stadig og troner. Få historien bag, og læs om de mange smukke detaljer her.

et pragtstykke

Bagved Kedelhallen og Maskincentralen ligger Den Snoede Skorsten. Den blev til, fordi Carl Jacobsen ville bevise, at også fabriksbyggeri kan være smukt. Han allierede sig med arkitekt Vilhelm Dahlerup, der også står bag flere andre arkitektoniske perler på den gamle bryggerigrund: bl.a. Elefantporten, Ny Carlsberg Bryggeri og Maltmagasinet. Den unikke skorsten er udført af udført af murermester S. P. Beckmann.

Den Snoede Skorsten er opført i år 1900 og er 56 meter høj. Ved overgangen fra den ottekantede sokkel og selve skorstenen sidder der gargoilere hele vejen rundt, der er inspireret af dem, der sidder og troner på Notre Dame-kirken i Paris. Detaljerne på murværket synes uendelige, og toppens afslutning har form som en egyptisk lotusblomst.

Den Snoede Skorsten er i dag fredet - ligesom mange andre smukke bygninger i Carlsberg Byen - og den kommer til at blive nabo til den nye Europaskole.
Europaskolen
den snoede skorsten i carlsberg byen
den røde lagerbygning i carlsberg byen
Med de gamle industribygninger og placeringen på Vesterbro skal Carlsberg Byen ikke opfinde en helt ny identitet, men give ny identitet til en fantastisk ramme. 
Kristian Skovbakke Villadsen, arkitekt MAA og partner i Gehl Architects 

Industribygninger giver kant til kvarteret -

De gamle industribygninger i Carlsberg Byen er smukke, bevaringsværdige og fredede. Når de ombygges til nye bymæssige formål, giver de sammen med den centrale placering i København Carlsberg Byen en helt særlig identitet. Carlsbergs gamle industribygninger vil være et berigende modspil til områdets nye bygninger og pladser. Det fortæller Kristian Skovbakke Villadsen, Arkitekt MAA og partner i Gehl Architects. Historien giver nye byrum modspil
portræt af arkitekt kristian skovbakke villadsen gehl architects
Elefantporten i Carlsberg Byen

Mineralvandsfabrikken: Arkitekten fortæller om forvandlingen -

Det er den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen fra frabrik til boliger. Her kan du få hendes tanker og overvejelser bag og se hvilken fransk arkitekt, der også er hentet inspiration hos. Læs om de arkitektoniske overvejelser her
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.