Boligselskabet fsb opfører almene boliger i Carlsberg Byen

23. august 2022
Der er nu underskrevet hensigtserklæring med Boligselskabet fsb om at opføre de sidste 200 af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen.

Et levende og aktivt byhus, hvor forskellige generationer kan berige hinanden i et fællesskab midt i byen. Det er tanken bag de ca. 200 almene boliger, som Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og boligselskabet fsb har underskrevet en hensigtserklæring om at opføre i Carlsberg Byen.

I byfællesskabet vil der være boliger og fællesfaciliteter til singler, par, familier og seniorer – konkret fordelt med ca. 110 ungdomsboliger til singler og par og ca. 90 familieboliger og seniorboliger – alle af forskellig størrelse.

Grundidéen i de nye almene boliger er at skabe en stærk ramme om fællesskabet og nogle attraktive boliger for alle generationer. Byfællesskabet er vigtigt for at imødekomme menneskers behov for netværk, fællesskaber og for at forebygge ensomhed.

Der vil derfor være adgang for alle beboere til fx aktivitetsrum, læsesal, fælleskøkken ude og inde, værksted, gæsteboliger, gårdrum og nærgenbrugsstation. Alle de fælles faciliteter er samlet i hele stueetagen med de fire boligtyper ovenpå fordelt i hvert sit hjørne af det 4-6 etagers høje byggeri, fsb har udviklet i samarbejde med WERK Arkitekter.

"Vi er glade for, at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen, at der nu er underskrevet en hensigtserklæring med fsb. Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen. fsb's byfællesskab er et ambitiøst og meget flot projekt med gode faciliteter, og vi er glade for, at de har valgt netop Carlsberg Byen som placering," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Vigtigt bidrag ved historisk vej

Bygningen bliver beklædt med tegl – et produkt, der er holdbart og indskriver sig elegant med resten af området, hvor størstedelen af både de historiske og fredede bygninger samt den nye arkitektur består af tegl med en stor detaljerigdom. Den nye fsb-ejendom placeres på hjørnet ved Gærtorvet og historiske Ny Carlsberg Vej, der bliver retableret med træer og fredede brosten.

"Almene boliger har altid bygget på fællesskab, fordi beboerne er sammen om at bestemme i deres boligafdeling. Her går vi skridtet videre og etablerer også rammer for et særligt byfællesskab. Det er vi i fsb virkelig glade for, at Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S værdsætter, og vi glæder os meget til samarbejdet. Dertil kommer, at de ca. 200 almene boliger er et supervigtigt bidrag til den blandede by, hvor forskellige mennesker kan bo på forskellige måder," siger fsb’s formand Mads Malik Knudsen.

Der er forventet byggestart i første kvartal 2025 og forventet indflytning første kvartal 2027. Hold øje med fsb.dk for at få mere information om de almene boliger, samt hvordan du skriver dig op efter byggestart i 2025.

Få mere information om de øvrige almene boliger i Carlsberg Byen her.

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her
elefantporten i carlsberg byen