Kulinarisk fyrtårn åbner i Carlsberg Byen

25. august 2022
Den københavnske toprestaurant Studio kommer til den gamle bryggerigrund og åbner senere i år i helt nye lokaler på Ottilia Jacobsens Plads.
Ved årsskiftet forlod den københavnske toprestaurant Studio lokalerne i det gamle toldkammer i Havnegade og indledte jagten på nye rammer, der kunne matche den ikoniske bygning ved havnen. Nu er jagten forbi, og drømmelokalet er fundet i Carlsberg Byen.

Bag restaurant Studio står Loca Gruppen, der også driver restauranterne Almanak i Operaen, Mission Green og Radio på Frederiksberg. Loca Gruppens vision er at sætte nye standarder for bæredygtig gastronomi både på og hele vejen rundt om tallerkenen, og på Studio i Carlsberg Byen kan du glæde dig til en gastronomisk oplevelse, hvor måltidets stjerne er sæsonens danske råvarer, som udvælges og forædles med omhu.

Studio åbner til efteråret i Caroline Hus ved Ottilia Jacobsens Plads, hvor kilden i sin tid udsprang og blev grunden til, at det historiske bryggeri fik beliggenhed netop her. I dag er pladsen et fantastisk stykke byrum, som inviterer til ophold og samvær på siddepladserne og med lyden af rislende vand som bagtæppe. 

Studio er præcis den type restaurant, vi drømmer om at have i Carlsberg Byen. Konceptet passer utroligt godt ind i den historie, der den dag i dag stadig mærkes på den gamle bryggerigrund, hvor det gode håndværk, kvalitet og store ambitioner altid har været grundsten," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, og fortsætter:

"Samtidig er Studio en utrolig flot tilføjelse til den gastronomiske scene, der allerede er i det nye bykvarter. Derfor er vi selvsagt enormt begejstrede for, at valget er faldet på netop Carlsberg Byen, og vi glæder os allerede til at byde velkommen til både Studio og deres mange gæster.”

Michelin-anbefalet kok i køkkenet

Manden, der skal stå bag Studio i Carlsberg Byen, er den 31-årige talentfulde kok Christoffer Sørensen, som har tegnet den gastronomiske linje for restauranten siden maj 2021, og det er ikke hvem som helst.

Sidste år blev Christoffer Sørensen nemlig belønnet som Michelin-guidens Young Chef Award, og ydermere er to af hans retter nomineret til Årets ret, hvor Noma og Geranium også er med i nomineringsfeltet.

”Det glæder os rigtig meget, at vi nu har fundet det helt rette sted til Studio, og ingen har fortjent det mere end Christoffer og teamet. De kom rigtig godt fra start i Havnegade, og fik på kort tid både gæster, anmeldere og Michelin-guiden med sig."

"Vi ønskede derfor også, at et fornyet Studio med Christoffer ved roret skulle have helt nye rammer, og jeg ved, at hele holdet er sultne og opsatte på at vise, at Studio hører til i det øverste lag af landets bedste restauranter,” siger Merete Holst, CEO i Loca Gruppen og medejer af Studio.  

Vi er enormt stolte over at kunne byde velkommen til Studio til kvarteret. Hold øje med carlsbergbyen.dk for mere information op til åbningen d. 23. november.

Kvarterets anmelderroste spisesteder -

Den gamle bryggerigrund rummer en hær af anmelderroste restauranter, der blandt andet tæller Cadence, Surt, Gasoline Grill og Aamanns: Genbo blot for at nævne nogle få, og du kan få et overblik over de anmelderroste spisesteder her Spisesteder

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her