Visit Carlsberg genåbner under nyt navn med helt ny udstilling

22. august 2023
Den 1. december genåbner Visit Carlsberg under et nyt navn; Home of Carlsberg, der byder på en ny og større udstilling, et historisk og fredet område med en ny restaurant og bar, guidede ture i de gamle kældre og meget mere.

Foto: Daniel Rasmussen

Snart er ventetiden forbi.

Siden 2018 har Visit Carlsberg været lukket og gennemgået en omfattende modernisering, men d. 1. december åbner dørene igen til attraktionen, og det er med flere store ændringer heriblandt et nyt navn: Home of Carlsberg.

Det moderniserede område kommer blandt andet til at bestå af en ny og større udstilling, et fredet område med ny restaurant og bar, en hestestald med de majestætiske bryggerheste, en imponerende flaskesamling, ølsmagning og ikke mindst guidede ture i de gamle kældre.

En helt særlig udstilling

Den nye udstilling, der er vokset fra 1.000 til 3.000 kvadratmeter, giver et sjældent og spændende indblik i det, der kommer til at danne grundlag for moderne ølbrygning, men også i Carlsbergs forgreninger ud i blandt andet videnskab og kunst.

“Vi har skabt et område og en udstilling i international særklasse, der på helt nye måder fortæller et stykke unik danmarkshistorie. Det er et sted, som både favner den historieinteresserede, ølentusiasten, de arkitekturengagerede og alle derimellem," fortæller Tine Kastrup-Misir, der er direktør for Home of Carlsberg, i en pressemeddelelse.

"Vi glæder os til at bringe lokale og turister sammen om den historie, men også om de gode madoplevelser, hygge, kultur, musik og naturligvis smagen af verdens måske bedste øl,” uddyber Tine Kastrup-Misir.

Home of Carlsberg åbnede første gang for offentligheden i 1982. Siden åbningen har området haft til huse i J.C. Jacobsens første bryggeri på Valby Bakke – den gamle bryggergård på Gamle Carlsberg Vej 11, der med sine historiske og velbevarede bygninger udgør en enestående ramme om den historiske fortælling om et af verdens største bryggerier.

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Se de historiske bygninger -

De mange arkitektoniske perler fra en historisk bryggeritid pryder fortsat kvarteret. Du kan blandt andet se den ikoniske Elefantporten trone på Ny Carlsberg Vej, Lagerkælder 3 skinne om kap med solen og meget mere.

Gå på opdagelse her
Carlsberg byen