medarbejder i carlsberg byen

Projektchefen fortæller

Efter ca. 30 år i Carlsberg og nu Carlsberg Byen kender projektchefen Niels Nielsen alle afkroge af den gamle bryggerigrund og de spændende historier bag. Se med her, når han med stor entusiasme fortæller historier om de gamle bygninger og det nye bykvarter.

Det Grå Hus - Vores vision er at skabe et unikt, nyt bykvarter i København, hvor moderne arkitektur indgår i samspil med området eksisterende og bevaringsværdige bygninger. Derfor gør vi meget for at passe på kvarteret og de gamle, historiske bygninger. Hør her, hvordan vi har genskabt det oprindelige udseende på den smukke, gamle bygning, Det Grå Hus.

Læs mere om Det Grå Hus

Fredede bygninger - Stjerneporten - Den gamle Stjerneport er et af Carlsberg Byens ældste og flotteste vartegn og danner indgang til Carlsberg Byen. Se videoen og hør mere om den og om det vejforløb, der skabes i Carlsberg Byen ud fra de underliggende 7 km tunneller.

Læs mere om de historiske bygninger
stjerneporten

Livet på Tapperitorvet - Lige ved den nye Carlsberg Station, som er blevet en integreret del af Carlsberg Byen, ligger Tapperitorvet. Her er restauranter, butikker og byliv og her har flere tusinde studerende deres daglige gang på UCC’s Campus Carlsberg. Her kan du høre Niels fortælle mere om det nye byrum.

Se butikkerne i Carlsberg Byen

Carlsberg Byens "Rambla" - Alléen Ny Carlsberg Vej bliver en fantastisk "rambla" med høje træer, brede fortove og de originale kobberlamper. Hør Niels fortælle mere her.

Læs mere om området

Byrum i Carlsberg Byen - I det nye byrum, Bag Elefanterne, står de fredede masksiloer, som i sin tid blev brugt til at opbevare restprodukter fra Carlsbergs bryggeri inden det blev kørt ud som grisefoder. Hør Niels fortælle om siloerne og det nye byrum.

Tag på opdagelse i byrummene

Miljø og skybrudssikring - Carlsberg Byen består bl.a. af flere tusinder kvadratmeter grønne tage, der betyder klimasikring og CO2 reducering, og ved et af de i alt 25 nye offentlige byrum, Vesten for humlen, er der indlagt forsinkelsesanlæg, som skal sikre mod skybrud. Hør mere om det nye byrum vest for Humlehuset i videoen.

Byrummet Vesten for Humlen
bryghuset i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus

Byrum i Carlsberg Byen - Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund.

Se de 25 byrum
Ny Carlsberg Vej i Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.