Tankerne bag det arkitektoniske springvand midt på bryggernes Plads

23. oktober 2019
Midt på Bryggernes Plads står et meget smukt springvand. Læs her, hvordan vandkunsten, belægningen og de historiske omgivelser, skaber et byrum, man har lyst til at opholde sig i.
Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man skal bygge en hel ny bydel. En af de vigtigste opgaver er, at skabe byrum, hvor lokale har lyst til at opholde sig og bruge byen. Som eksempelvis Bryggernes Plads midt i Carlsberg Byen, der netop er blevet indviet til succesfulde Blooming September.

Midt på den utroligt flotte plads står et springvand. Og Fokdal Springvand, der har leveret det nu nærmest ikoniske springvand, har til magasinet Bryggeri+Arkitektur fortalt om tankerne bag vandkunsten centralt på pladsen.

Læs interviewet her.

Billeder: Jesper Mansa

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen, og mange af dem står allerede klar nu. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum