historie i carlsberg byen

Carlsberg Byen før og nu: Se historiske filmklip

15. april 2020
Kom med tilbage i tiden i den nye video fra Det Danske Filminstitut, hvor også adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, fortæller om at smelte de gamle bygninger sammen med de nye.

Da J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg i 1847, blev det ikke bare startskuddet til et internationalt bryggerieventyr, det blev også beviset på, at industribygninger kan være smukke. Foruden bryggerheste og ølvogne i gaderne, er det gamle bryggeriområde nemlig verdenskendt for sin arkitektur. 

Når Carlsberg Byen står færdig i 2024 er det med en række smukke, fredede bygninger, der er transformeret fra industri til at kunne benyttes i dag - fx bliver den ikoniske Mineralvandsfabrikken netop nu nænsomt restaureret til boliger og erhverv.

Men hvordan var livet på bryggerigrunden før i tiden? Det Danske Filminstitut har lavet en video med historiske filmklip, der viser netop dette, samt interviewet Carlsberg Byens adm. direktør, Jens Nyhus, der fortæller, hvordan der genbruges facetter fra de gamle bygninger, og hvordan man i de nye, moderne bygninger kan se linjer tilbage til de gamle.

Se videoen ved at trykke på billedet herunder.

Se videoen her - 

Klik på billedet her for at se videoen med de historiske filmklip. Du kan også klikke heru Se også mere hos dfi.dk her

Transformation af gamle bygninger -

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner til glæde for nyt erhverv og kultur, mens deres stemning og sjæl bevares. Læs, hvordan vi transformerer

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her
historie i carlsberg byen