Atlas vendt hjem til Carlsberg Byen

12. november 2020
Atlas, den historiske skulptur bestilt af den gamle brygger, er endelig vendt hjem til Carlsberg Byen efter en nænsom restaurering hos Nationalmuseet.

Den store statue af Atlas, som tidligere har prydet Maskincentralen i Carlsberg Byen, er endelig vendt hjem igen. Statuen er blevet restaureret på Nationalmuseet i Brede og har nu fået nye fødder og stærkere konstruktion, så den igen kan dekorere Maskincentralen mod Franciska Clausens Plads

Det er vigtigt for Carlsberg Byen at integrere den nye historie med den gamle, og statuen er det seneste eksempel på, hvordan man gør netop det. 

”Vores vision er at skabe et unikt, nyt bykvarter i København, hvor moderne arkitektur indgår i samspil med områdets eksisterende og bevaringsværdige bygninger og kultur. Derfor gør vi meget for at passe på kvarterets sjæl, samtidig med at vi etablerer et helt ny byområde”, siger Niels Nielsen, projektchef i Carlsberg Byen og fortsætter:

”Atlas har stået på sin nuværende plads på Maskincentralen siden 1972 og er derved en af de mange ikoniske statuer i Carlsberg Byen, som rummer områdets unikke historie. Vi glæder os til at byde statuen velkommen hjem”, siger Niels Nielsen.

Atlas-statuen er udført af billedhugger Johannes Mølgaard i 1899 på bestilling af brygger Carl Jacobsen, hvor den oprindelig er lavet til Carlsbergs marketenderi ”Atlanten” i frihavnen. Da bygningen skulle rives ned, blev Carlsberg tilbudt statuen. 

Statuen er 3,5 meter høj, vejer 300 kg og er lavet af zink og kobber. Atlas er en figur fra den græske mytologi, som bærer himmelhvælvingen på sine skuldre indtil verdens ende som straf for, at han kæmpede mod selveste Zeus.

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her