Maskincentralen

Midt i Carlsberg Byen og med Kedelhallen og den kommende Europaskole som nærmeste nabo ligger Maskincentralen. Læs mere om den imponerende bygning og dens uundværlige funktion for det gamle bryggeri her.
Maskincentralen blev opført fra 1923-1929 og havde til formål at samle alle kraftkilder til bryggeriet ét sted. Alle maskiner, som forsynede bryggeriet med køling, elektrisk lys og kraft til elektriske motorer var altså samlet her, hvor de fortsat kan opleves.

Den 5.733 m2 store bygning er tegnet af Carl Harild, som ligeledes står bag de fredede bygninger, Kedelhallen og Mineralvandsfabrikken. Mens bygningen udenpå falder godt ind med de omkringliggende røde teglbygninger, bliver den besøgende ført tilbage i historien ved at træde indenfor i det imponerende maskinrum. Her blander store granitsøjler, marmorgulve og de kraftfulde maskiner sig på gulvet, mens det bladguldsbelagte galleri omkranser rummet i fem meters højde og giver fornemmelsen af, hvordan ledelsen herfra kunne stå og følge arbejdet.

Carlsberg har historisk været selvforsynende med elektricitet og varme og kunne sågar bistå det øvrige København med elforsyning, hvis det skulle blive nødvendigt. I takt med at den offentlige forsyning blev udbygget og mere stabil, overgik Carlsberg også løbende til denne. Det var dog først den 14. september 2016, at Carlsberg Byen fuldt ud overgik til offentlig forsyning.

Har du lyst til at opleve Maskincentralen indefra, kan du hver søndag fra kl. 13-15 besøge Carlsberg Byens showroom, som holder til i den fredede bygning. 
elefantporten i carlsberg byen

Elefantporten -

På toppen af Ny Carlsberg Vej troner den måske mest kendte bygning på Carlsberg-grunden: Elefantporten. Bliv meget klogere på den ikoniske port og få historien bag her. Hvorfor elefanter?

Lagerkælder 3 -

De 64 skiver på bygningens facade er belagt med bladguld og kostede ifølge rygtet hver især ligeså meget som en folkevogn, hvilket har givet bygningen øgenavnet folkevognsbygningen. Nu er bygningen transformeret til det fantastiske 4-stjernede boutique-hotel: Hotel Ottilia. Lad mig vide alt om Lagerkælder 3!
lagerkælder 3 i carlsberg byen

Brygning, kultur, kunst og videnskab -

Det er ikke kun bryggeriets historie, men også de kendte og betydningsfulde personligheder, der enten arbejdede for J.C. eller Carl Jacobsen eller på anden vis havde tilknytning til området, der lever videre i Carlsberg Byen. Intet er tilfældigt i Københavns nye bykvarter, og du kan blive meget klogere på, hvordan de nye bygninger har fået deres navne her. Navngivning af bygninger

Dit, mit og vores bykvarter -

Carlsberg Byen er et levende kvarter, hvor man bor, arbejder, hænger ud, cykler igennem, klarer sine indkøb, tager en kaffe, uddanner sig og løber en tur. Her ligger butikker op ad kontorer, og boliger op ad uddannelses- og daginstitutioner. Gå på opdagelse i det nye københavnerkvarter, som allerede er godt besøgt og befolket. Kom tæt på kvarteret
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.