Franciska Clausens Plads

Bryggeren, J.C. Jacobsen, var enormt engageret i dansk kulturliv, og Franciska Clausens Plads i Carlsberg Byen er derfor opkaldt efter den danske billedkunstner.

Udformningen af Franciska Clausens Plads, som bliver en af Carlsberg Byens mest centrale byrum, tager udgangspunkt i Franciska Clausens kunst og formsprog.

Den gamle brygger, J.C. Jacobsen, var meget engageret i dansk kulturliv, og pladsen er derfor opkaldt efter den danske maler og kunstner, Franciska Clausen, der i 1920'erne satte sit stærke præg på den internationale avantgarde.

I den fredede industribygning Kedelhallen, der støder op til Pladsen, bliver der skabt et nationalt kulturelt knudepunkt. Dansehallerne flytter nemlig ind i den store bygning, der bliver et centrum for fremtidens scenekunstneriske udfoldelse til glæde for hele Danmark. 

Pladsen indrettes, så der er oplagt mulighed for aktiviteter både dag og aften, og sådan at de mange kulturaktiviteter i Maskincentralen og Kedelhallen kan fortsætte på udepladsen og give liv til bykvarteret. I bunden af Kedelhallen kommer også flere spisesteder, ligesom der er indtænkt tagrestaurant i Maskincentralen.

Op ad Maskincentralens solbeskinnede teglfacade bygges trapper og små steder, man kan sidde og nyde pladsen ved hallen, der tilbage i bryggeritiden samlede alle kraftkilder til bryggeriet på ét sted. 

Ved Kedelhallen kommer et dekorativt spejlbassin, og udover siddemuligheder på trapper og kanter, kan du nyde det pulserende byliv mellem fredede og historiske bygninger fra de klassiske Københavnerbænke langs Kedelhallens facade.

lagerkælder 3 i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, burgerbar, roof top-restaurant, sublime surdejspizzaer, ølbar, japansk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere
Omakase izakaya Kona restaurant
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.