Franciska Clausens Plads

Bryggeren, J.C. Jacobsen, var enormt engageret i dansk kulturliv, og Franciska Clausens Plads i Carlsberg Byen er derfor opkaldt efter den danske billedkunstner.

Udformningen af Franciska Clausens Plads, som bliver en af Carlsberg Byens mest centrale byrum, tager udgangspunkt i Franciska Clausens kunst og formsprog. Den gamle brygger, J.C. Jacobsen, var meget engageret i dansk kulturliv, og pladsen er derfor opkaldt efter den danske maler og kunstner, Franciska Clausen, der i 1920'erne satte sit stærke præg på den internationale avantgarde.

De fredede industribygninger Maskincentralen og Kedelhallen pryder pladsen, der kommer til at blive et kulturelt samlingspunkt. I Kedelhallen flytter Dansehallerne nemlig ind og skaber et centrum for fremtidens scenekunstneriske udfoldelse, mens Maskincentralen er solgt til en Green Tech-iværksætter, som etablerer endnu et kulturelt samlingspunkt i kvarteret. 

Sådan bliver pladsen udformet

Pladsen indrettes, så der er oplagt mulighed for aktiviteter både dag og aften, og sådan at de mange kulturaktiviteter i Maskincentralen og Kedelhallen kan fortsætte på udepladsen og give liv til bykvarteret. I bunden af Kedelhallen kommer også flere spisesteder, da der er to restaurantlokaler til leje i den fredede bygning.

Op ad Maskincentralens solbeskinnede teglfacade bygges trapper og små steder, man kan sidde og nyde pladsen ved hallen, der tilbage i bryggeritiden samlede alle kraftkilder til bryggeriet på ét sted. 

Ved Kedelhallen kommer et dekorativt spejlbassin, og udover siddemuligheder på trapper og kanter, kan du nyde det pulserende byliv mellem fredede og historiske bygninger fra de klassiske Københavnerbænke langs Kedelhallens facade.

lagerkælder 3 i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere
Omakase izakaya Kona restaurant