Internationalt galleri flytter ind i historisk fyrtårn

2. september 2021
Snart flytter det internationalt anerkendte galleri, von Bartha, ind i en helt særlig, fredet bygning på den gamle bryggerigrund.
Kunst har været et omdrejningspunkt for området på toppen af Valby Bakke, siden Carlsbergs grundlægger flyttede ind, og nu får netop kunsten igen en særlig plads i kvarteret, når det schweiziske galleri, von Bartha, flytter ind med både galleri og en gårdhave med plads til udstilling af skulpturer i det historiske og fredede fyrtårn (også kendt som Kridttårnet) fra 1883.

Københavns omdømme som et vigtigt europæisk knudepunkt for banebrydende kunst, design og mode, såvel som det familiedrevne galleris skandinaviske rødder og stærke forbindelser til Norden – kombineret med den gamle bryggerigrunds historiske bygninger og særlige sjæl – gjorde Carlsberg Byen til et naturligt valg for det anerkendte, schweiziske galleri von Bartha.

Med fokus på samtidskunst åbner det nye galleri i vinteren 2021 med en gruppeudstilling af kunstnere, der repræsenterer von Barthas program, mens senere udstillinger vil omfatte solopræsentationer af blandt andre Claudia Wieser, Landon Metz, Andrew Bick, Marina Adams samt Bob og Roberta Smith. Galleriet vil blive instrueret af den den ledende skikkelse i byens kunstscene, Mamie Beth Cary. 

Læs mere om von Barthas nye galleri i Carlsberg Byen her.

Sådan bliver by- og butikslivet i Carlsberg Byen –

Butiks-, restaurant- og bylivet er en stor og vigtig del af det at skabe et nyt, vellykket bykvarter, og der er særligt fire grundsten, der hver især skal være med til at bygge Københavns nye bydel, Carlsberg Byen Læs om udviklingsplanen for by- og butikslivet

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her