E.C. Hansen Hus nomineret til efterstræbt arkitekturpris

25. november 2021
Det gyldne domicil på hjørnet af Ny Carlsberg Byen og Vesterfælledvej er nomineret til Årets Arne 2022 af Arkitektforeningen.
Praksis Arkitekter og Forskerboligerne i Carlsberg Byen blev i 2017 hædret af Arkitektforeningen København med den efterstræbte arkitekturpris Årets Arne, og nu er endnu en bygning på gamle bryggerigrund nomineret til prisen: Denne gang er det det gyldne E.C. Hansen Hus, der ligger i smørhullet mellem det nye, sprudlende bykvarter og livet på det gamle Vesterbro. Her bor Visma, der i maj flyttede ind med 900 medarbejdere.

Emil Christian Hansen Hus, der er opkaldt efter videnskabsmanden Emil Christian Hansen, der som den første lykkedes med at isolere og rendyrke gær i Carlsbergs laboratorier, er tegnet af Danielsen Architecture A/S. Med sine 16.500 m² er domicilet kvarterets største erhvervsbyggeri og markerer med sin placering indgangen til Carlsberg Byen.

FLERE ARKITEKTURPRÆMERINGER I KVARTERT
Det er ikke første gang, at arkitekturen i Carlsberg Byen er blevet hyldet: Foruden at at vinde Årets Arne i 2017, vandt Forskerboligerne i 2018 også Københavns Kommunes bygningspræmiering, mens Hotel Ottilia i 2020 vandt publikumsprisen for smukkeste projekt i København. Samme år hyldede verdens største arkitekturmagasin, Dezeen, desuden byggeriet Theodora Hus ved Elefantporten.

Læs mere om nomineringen til Årets Arne 2022 her.

Nyheder -

Bykvarteret er i rivende udvikling, og de gode historier står i kø for at blive fortalt. Her finder du de seneste nyheder fra kvarteret, hvor der hver dag sker nye, spændende ting. Giv mig de seneste nyheder

Dit, mit og vores bykvarter -

Carlsberg Byen er et levende kvarter, hvor man bor, arbejder, hænger ud, cykler igennem, klarer sine indkøb, tager en kaffe, uddanner sig og løber en tur. Her ligger butikker op ad kontorer, og boliger op ad uddannelses- og daginstitutioner. Gå på opdagelse i det nye københavnerkvarter, som allerede er godt besøgt og befolket. Kom tæt på kvarteret