Wallpaper* hylder von Bartha i Carlsberg Byen 

6. januar 2022
Det internationale design-, kunst- og kulturmagasin har været jorden rundt i deres søgen efter verdens mest ekstraordinære kunstlokationer, og det nyåbnede von Bartha Copenhagen er med på den fornemme liste.

I december slog det internationalt anerkendte galleri, von Bartha, dørene op i København i en helt særlig bygning: det historiske og fredede Kridttårnet i Carlsberg Byen fra 1883. Da bryggeren i sin tid opførte det smukke fyrtårn i kalksten gjorde placeringen tæt på Valby Bakke, at det elektriske lys i glaskuplen på toppen lyste op i mørket, og kunne ses flere kilometer væk. Med von Barthas indflytning er der igen lys på toppen af den fredede bygning, og det vækker nu genlyd langt ud over Danmarks grænser.

I deres søgen efter verdens mest ekstraordinære og særprægede gallerier og kunstudstillinger har magasinet Wallpaper* øverst på deres liste nemlig von Bartha Copenhagen. Wallpaper* hylder i artiklen von Barthas arkitektoniske forvandling af det historiske fyrtårn, der nu rummer 75 m2 galleri og udendørs gårdhave med skulpturer. Med på den fornemme liste er også bl.a. MAAT Museum i Lissabon, der tidligere har været kraftværk, og Cisterne i Søndermarken, der ligger et stenkast fra Carlsberg Byen.

Se hele listen hos Wallpaper* her.

Sådan bliver by- og butikslivet i Carlsberg Byen –

Butiks-, restaurant- og bylivet er en stor og vigtig del af det at skabe et nyt, vellykket bykvarter, og der er særligt fire grundsten, der hver især skal være med til at bygge Københavns nye bydel, Carlsberg Byen Læs om udviklingsplanen for by- og butikslivet

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus