Nu kan du opleve kunstværket Byens Lys

6. oktober 2022
Studio Jakob Kvist har med udstillingen Byens Lys skabt et kunstværk med lys og folie, der strækker sig 200 meter gennem Carlsberg Byen.
Kunst, kultur og butiksliv har altid gået hånd i hånd, ligesom kunst, kultur og godt håndværk altid har været en del af den gamle bryggerigrund. Derfor har vi nu inviteret lyskunstneren Studio Jakob Kvist til at udsmykke de store glaspartier i butikslokalerne i High Street på Pasteursvej og J.C. Jacobsens Gade.

Lige nu leder vi efter de rette brands med store ambitioner for fremtidens retailkoncepter på den centrale handelsgade, og indtil de rette aktører er fundet, lyser vinduerne i de tomme butikslokaler nu op med udstillingen Byens Lys af Studio Jakob Kvist, der er skabt i samarbejde med BRIQ og Carlsberg Byen.

Lysværket Byens Lys inviterer på en vandring gennem den centrale del af Carlsberg Byen med en placering af farver, som mimer en solnedgang: fra gul til orange, rød, pink, magenta, violet og blå. Værket består foruden LED-rød med farvefiltre også af mønstre af spejlfolier, der skaber spil mellem lys ude og inde. Spejlfolierne imiterer samtidig flere af de arkitektoniske kendetegn fra den gamle bryggerigrund: Skorstenene fra Kedelhallen, hvor Dansehallerne flytter ind, og de karakteristiske organisk formede sten fra Kridttårnet, hvor von Bartha har galleri i dag.

Byens Lys kan opleves i Carlsberg Byen resten af året samt i 2023.

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen