Fra bryggeri til bykvarter: Kom på guidet tur i Carlsberg Byen

10. august 2023
I anledning af at København er Arkitekturhovedstad 2023 kan du komme med på en ekstraordinær rundvisning på den gamle bryggerigrund og blive klogere på udformningen af Københavns nye og blomstrende bykvarter.

OBS: Begge rundvisninger med Niels Nielsen er nu udsolgt, men Dansk Arkitektur Center har flere rundvisninger i efteråret, som du kan komme med på. Læs mere her.

UNESCO og den internationale arkitektforening, UIA, har udnævnt København som hele verdens arkitekturhovedstad. Det bliver fejret i hele byen med en lang række af begivenheder, der stiller skarpt på arkitekturen – også i Carlsberg Byen.

Tirsdag d. 12. september og onsdag d. 13. september kan du nemlig komme med på en guidet tur på den gamle bryggerigrund. Her vil senior projektchef Niels Nielsen vise rundt i området og fortælle mere om udformningen af Københavns nye bykvarter heriblandt den nye og gamle arkitektur, samt hvordan Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S arbejder med, at de to smelter sammen.

Det er her, i midten af København, at en ny bydel blomstrer med mange tusinde beboere, der har sin daglige gang i området blandt butikker, spisesteder, kontorvirksomheder og ikke mindst historiske bygninger, som alle vidner om et stykke danmarkshistorie.

Sådan kommer du med på rundvisning

Er du interesseret i at komme med på rundvisning på den historiske bryggerigrund, kan du tilmelde dig her:

Rundvisning tirsdag d. 12. september kl. 17.00-19.30 – Tilmeld dig her (UDSOLGT)
Rundvisning onsdag d. 13. september kl. 17.00-19.30 – Tilmeld dig her (UDSOLGT)

Efter tilmelding får du en bekræftelse med nærmere information om mødested. Husk i den forbindelse at tjekke dit spamfilter. Vi gør desuden opmærksom på, at tilmeldingen er bindende.

UNESCO og det internationale arkitektforbund, UIA, har udnævnt København som Arkitekturhovedstad 2023. Det markeres med et væld af arrangementer i hele byen gennem hele året, og her deltager Carlsberg Byen som officiel partner i de festlige begivenheder.

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her