Adam Aamann om rugbrødsgenbrug, lokalmiljø og godt håndværk

22. februar 2024
Adam Aamann, CEO og grundlægger af Aamanns, Københavns måske mest populære smørrebrødsrestauranter, fortæller her om, hvordan friske råvarer, rugbrødsgenbrug og lokalt engagement har gjort Aamanns Genbo til et foretrukkent spisested for mange københavnere.

I slutningen af 2022 tog Adam Aamann sine ikoniske smørrebrød med til den gamle bryggerigrund, da han slog dørene op til Aamanns Genbo på Kildepladsen i Carlsberg Byen med et lille bageri, deli og takeaway samt en restaurant og bar. Under ét år senere blev den nye Aamanns Genbo hædret med titlen som vinder af Byens Bedste Smørrebrød.

 

Ligesom Carlsberg Byen er bygget på stolte håndværkstraditioner, er gode hænder og godt håndværk helt essentielt hos Aamanns, og kombinerer du det med friske, økologiske råvarer, går både smag og tekstur op i en højere enhed i følge Adam Aamann:

 

”Det hele er bygget op med en god fornemmelse for, at det smagsmæssigt skal hænge sammen – men også teksturmæssigt, at vi har en masse forskellige konsistenser i hver bid af vores smørrebrød. Det går vi meget op i."

 

Rugbrødsgenbrug

Rugbrødet, der naturligvis spiller en helt central rolle hos Aamanns Genbo, er bagt på godt mel fra Østagergård, og når dagen er omme på Aamanns Genbo, kan man nok forestille sig, at der er enorme mængder endeskiver til overs fra de mange smørrebrød, der er kommet over disken i løbet af dagen.

 

Alle disse endeskiver finder heldigvis nyt liv hos Aamanns i form af bl.a. papirstynde rugbrøds-tuiles, der ristes og således flettes tilbage ind i produktionen. Samtidigt bruges nogle af rugbrødsresterne til at producere deres helt egen rugbrøds-akvavit, der naturligvis går godt med et stykke smørrebrød. 

 

På denne måde sikrer de hos Aamanns Genbo, at de i tråd med deres fokus på kvalitet, håndværk og bæredygtighed, udnytter alle rugbrødets ressourcer og minimerer spildet.

 

En del af et integreret lokalmiljø midt i København

Aamanns er på kort tid blevet et lokalt anker i bydelens pulserende liv. At være en del af det stærke lokalmiljø i Carlsberg Byen giver en helt særlig mulighed for at engagere sig direkte med lokalsamfundet og bidrage til det dynamiske byliv, og lige netop dét bemærker Adam Aamann som en styrke ved netop dette område:

 

”Vi kan bare mærke det her halvandet år, vi har boet her, at vi ligesom har fået oparbejdet et lokalkendskab, hvor vi får flere og flere stamgæster og folk, som vi kender på fornavn. Og det er jo skønt ved at være integreret i et lokalmiljø, som vi er her i Carlsberg Byen”.

 

Læs mere om Aamanns Genbo i Carlsberg Byen her.

 

 

Hør Adam Aamann herunder fortælle mere om Aamanns Genbo i Carlsberg Byen, og hvordan de har oparbejdet et lokalkendskab på den gamle bryggerigrund:

Se alle butikkerne i Carlsberg Byen -

Tjek oversigten over kvarterets butikker og oplevelser lige her og lad dig inspirere til, hvor turen skal gå hen næste gang.  Se butikkerne her

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her