Stem: Er det her Københavns smukkeste nybyggeri?

22. april 2024
De nominerede til årets smukkeste nybyggeri i København er offentliggjort, og transformerede Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen er på den flotte liste.

I bryggeritiden fungerede Rød Lagerbygning som værksted og lagerbygning op gennem 1900-tallet, og nu er den forvandlet til moderne kontorbygning, hvor Boston Consulting Group flyttede ind i deres nyrenoverede rammer i slutningen af 2023.

Nu er Rød Lagerbygning nomineret til at blive Københavns smukkeste nybyggeri ved den årlige Bygningspræmiering, der afgøres ved afstemning som publikumspris. Om årsagen til nomineringen af Rød Lagerbygning skriver Københavns Kommune bl.a.:

"Projektet er et gennemarbejdet eksempel på hvordan en nænsom – og gennemgribende transformation gennem sin arkitektur kan genfortolke og genføde en bygning i balance med sin kontekst."

Bag transformationen er den historiske ejendom i Carlsberg Byen står CapMan, ACT Architects, EKJ Rådgivende Ingeniører, SN Consult, Sweco Architect og Briq. 

Flere bygninger på den gamle bryggerigrund er tidligere blevet præmiereret af Københavns Kommune til den årlige Bygningspræmiering. I 2018 blev Forskerboligerne præmieret, i 2019 blev Dipylon Hus nomineret, i 2020 vandt Lagerkælder 3 publikumsprisen, og sidste år var Pasteurs Tårn med i opløbet som nomineret i kategorien.

Stem på Københavns smukkeste nybyggeri her

I forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering inviteres alle til at stemme på deres favorit blandt de nominerede til Publikumsprisen, og vinderen offentliggøres sammen med de præmierede projekter i næste måned.

Afstemningen slutter d. 28. april, og du kan stemme via linket herunder.

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere

Se alle butikkerne i Carlsberg Byen -

Tjek oversigten over kvarterets butikker og oplevelser lige her og lad dig inspirere til, hvor turen skal gå hen næste gang.  Se butikkerne her