Administrationsbygningen

Den bevaringsværdige Administrationsbygningen emmer af historie, og størstedelen af de arkitektoniske elementer fra bryggeritiden er bevaret til stor glæde for beboere og besøgende.
Administrationsbygningen fra 1903 er tegnet af arkitekt Vilhelm Klein, som også står bag det fredede Ny Carlsberg Bryghus (1901), og er i dag en af de mange historiske og bevaringsværdige bygninger, der stadig står på den gamle bryggerigrund.

Fra hovedsæde til boliger og fælleshus

Den smukke bygning har tidligere været hovedsæde for Carlsbergs administration og er gennem tiden ombygget flere gange uden at miste sin arkitektoniske værdi. Den seneste ombygning skete i 2020, hvor den historiske perle blev forvandlet til moderne boliger og fælleshus for Carlsberg Byens beboere.

I 1911 besluttede Carl Jacobsen at markere 100-året for sin fars død med lidt ekstra udsmykning af blandt andet Administrationsbygningens gang og trappehallen. Som udgangspunkt for en vinduesdekoration i gavlen brugte han et af sine egne malerier, Elisabeth Jerichau Baumanns “Mor Danmark”. Originalen hænger på Ny Carlsberg Glyptotek, men de unikke blyindfattede vinduer er bevaret, så både beboere og gæster får brygger Carl Jacobsens formaning med på vejen: "Laboremus pro patria"; lad os arbejde for fædrelandet.

Den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup har forvandlet den bevaringsværdige bygning til både boliger og et hyggeligt og funktionelt fælleshus for alle Carlsberg Byens beboere. Fælleshuset er beliggende i kælder, stue og 1.sal, hvor der på hovedkontorets gamle loftrum er indrettet 32 unikke et- og toværelses lejligheder. 

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Boliger til salg -

I Carlsberg Byen bygger vi nye projektboliger, og i alt kommer der over 30 forskellige projekter, som løbende sættes til salg. Her kommer mange forskellige typer og størrelser boliger. Få overblikket over de forskellige boligprojekter og læs mere om boligerne her. Se boligerne
Bolig til salg Høffdings Tårn Vesterbro