Halmlageret

Halmlageret ligger i Carlsberg Byens nordøstlige hjørne ud mod Frederiksberg og Humleby og har en spændende fortid, som både halmlager, tapperihal og truck-skole. Halmlageret er en af de bevaringsværdige bygninger, som er udlagt til kulturelle formål i det nye bykvarter.
Thorvald Bindesbølls Plads, som er et af de 25 fremtidige byrum i Carlsberg Byen, ligger den smukke bevaringsværdige bygning: Halmlageret. Den flotte røde bygning med hvide vinduer er særligt kendetegnet ved sin karakteristiske arkitektur med det store buede tag og de grønne klatreplanter på ydermuren. Inde i den knap 2.000 m² store bygning på to etager, gemmer sig en stor førstesal, der åbner sig op i et tøndehvælv med et fantastisk ovenlys.

En lang, spændende historie

Det var den danske arkitekt Thyge Hvass, der tilbage i 1949 designende Kongens Bryghus Tapperi, i dag bedre kendt som Halmlageret. Halmlageret har igennem årene haft adskillige funktioner: Den unikke bygning fungerede oprindeligt som bryggerigrundens tappehal og var så effektiv, at man tappede flere end 10.000 flasker i timen. I kølvandet på teknologiske fremskridt blev Halmlagerets formål ændret fra tappehal til truck-skole i 1970'erne, hvor Carlsbergs ansatte lærte at køre med lastvogn.

Da man på bryggerigrunden byggede nye stalde i 1992, fik hallen imidlertid igen en ny funktion: Ved opførslen af de nye stalde glemte man nemlig at disponere areal til halm til de mange bryggerheste. Staldene fik derfor lov til at låne Kongens Bryghus Tapperi til opbevaring af halm til hestene - og med dét fik bygningen sit endelige navn: Halmlageret.

Fremtiden for det gamle halmlager

Halmlageret har i flere år dannet rammerne for en stor del af Carlsberg Byens byliv med både modeshows, udstillinger, Vidensskabsfestival og meget mere, indtil udviklingen af området omkring bygningen startede. I dag er bygningen restaureret og huser et helt nyt fitnesscenter.

Elefantporten -

På toppen af Ny Carlsberg Vej troner den måske mest kendte bygning på Carlsberg-grunden: Elefantporten. Bliv meget klogere på den ikoniske port og få historien bag her. Hvorfor elefanter?

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.