Hotel Ottilia

Maltmagasinet

I hjertet af Carlsberg Byen mellem Elefantporten og Dipylonporten tårner en høj, rød murstensbygning sig op. Maltmagasinet hedder bygningen, som i dag rummer både hotel og spa.

Maltmagasinet var en central bygning i Carl Jacobsens Ny Carlsberg Bryggeri. Bygningen blev indviet i 1881 og rummede både Ny Carlsberg Bryghus, maskincentral og maltmagasiner. Mens bygningens bevaringsværdige facader er tegnet af Vilhelm Dahlerup, som også stod bag bl.a. Elefantporten, så tog bryggeren sig selv af den indvendige indretning med en meget rationel tilgang, hvor der var kort afstand mellem maskinkraft, råvarer og bryggeri.

Da maltmagasinerne blev taget ud af drift, blev de i stedet anvendt som lager for bl.a. film og bøger som følge af lokalernes kølige temperatur og lave luftfugtighed. Desuden har de været anvendt til filmoptagelser, da Carlsberg i 1980’erne skulle bruge fængselslignende lokaler til reklamekampagnen ”Alle kan trænge til en Hof”. Loftet i bygningen blev også brugt som en meget tidlig udgave af et fitnesscenter indrettet af de beboere, der boede i lejlighederne og klubværelserne i hjørnebygningen med vandtårnet.

Maltmagasinet i dag og i fremtiden

Bygningen er i dag sirligt transformeret, så den huser både populære Hotel Ottilia, mens kælderen byder på unikke spa-oplevelser hos AIRE Ancient Baths. I den resterende del af Maltmagasinet langs Bryggernes Plads og historiske Ny Carlsberg Vej er der unikke lokaler, der venter på, at de næste store smagsoplevelser flytter ind: her er der nemlig ca. 1.000 m2 i flere niveauer, hvor vi leder efter en restaurant med store ambitioner. Læs mere om restaurantlokaler til leje her.

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her
historie i carlsberg byen