maltmagasinet

Maltmagasinet

I hjertet af Carlsberg Byen mellem Elefantporten og Dipylonporten tårner en høj rød murstensbygning sig op. Maltmagasinet hedder bygningen, som i dag rummer både hotel og spa.
Maltmagasinet var en central bygning i Carl Jacobsens Ny Carlsberg Bryggeri. Bygningen blev indviet i 1881 og rummede både Ny Carlsberg Bryghus, maskincentral og maltmagasiner. Mens bygningens bevaringsværdige facader er tegnet af Vilhelm Dahlerup, som også stod bag bl.a. Dipylonporten, så tog bryggeren sig selv af den indvendige indretning med en meget rationel tilgang, hvor der var kort afstand mellem maskinkraft, råvarer og bryggeri.

Da maltmagasinerne blev taget ud af drift, blev de i stedet anvendt som lager for bl.a. film og bøger som følge af lokalernes kølige temperatur og lave luftfugtighed. Desuden har de været anvendt til filmoptagelser, da Carlsberg i 1980’erne skulle bruge fængselslignende lokaler til reklamekampagnen ”Alle kan trænge til en Hof”. Loftet i bygningen blev desuden brugt som en meget tidlig udgave af et fitnesscenter indrettet af de beboere, der boede i lejlighederne og klubværelserne i hjørnebygningen med vandtårnet. 

Bygningen er i dag sirligt transformeret, så den huser både populære Hotel Ottilia, mens kælderen byder på unikke spa-oplevelser hos AIRE
lagerkælder 3 i carlsberg byen
lagerkælder 3 i carlsberg byen

Lagerkælder 3 -

De 64 skiver på bygningens facade er belagt med bladguld og kostede ifølge rygtet hver især ligeså meget som en folkevogn, hvilket har givet bygningen øgenavnet folkevognsbygningen. Nu er bygningen transformeret til det fantastiske 4-stjernede boutique-hotel: Hotel Ottilia. Lad mig vide alt om Lagerkælder 3!

Arkitektens Ord -

At bygge nyt i et område præget af smuk, historisk arkitektur er en spændende og udfordrende opgave som arkitekt. De nye bygninger skal respektere de gamle, samtidig med at de får deres egen identitet. Arkitektens ord handler om de mange overvejelser ved tegnebrættet.
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.