lagerkælder 3 i carlsberg byen

Lagerkælder 3

Kommer du gående på Ny Carlsberg Vej har du med garanti set bygningen med de lange rækker af store guldskiver hænge og skinne om kap med solen og tænkt på, hvad der mon gemmer sig inde bag den funklende facade.
De fleste besøgende i Carlsberg Byen forundres og fascineres af bygningen med de guldbelagte skiver på facaden. Med sin beliggenhed i Carlsberg Byens centrum - lige rundt om hjørnet fra den ikoniske Elefantport og med Maskincentralen som nærmeste nabo er den markante bygning også svær at komme uden om.
 
Lagerkælder 3, eller Slottet, som bryggeriarbejderne i sin tid kaldte den, er opført i 1969 og tegnet af Svenn Eske Kristensen, som også har tegnet De Hængende Haver i J. C. Jacobsens Have. Skønt bygningens navn antyder, at den ligger under jorden, er dette ikke tilfældet. Bygningen har været brugt til lagring af øl i store horisontale tanke - en funktion som tidligere foregik i kældre, heraf bygningens navn. Denne produktionsform blev forældet, og i 1995 blev tankene fjernet, hvorefter bygningen blev indrettet til arkiv og lager.
 
De 64 skiver på bygningens facade er belagt med bladguld og kostede ifølge rygtet hver især ligeså meget som en folkevogn.
 
I dag har Brøchner Hotels åbnet hotel i den historiske bygning og den tilstødende bygning, Maltmagasinet, hvorved alle kan opleve de flotte bygninger indefra. Hotellet omkranser Carlsberg Byens centrale plads, Bryggernes Plads, hvor de mange gæster kan nyde godt af områdets caféer og restauranter.
historie i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Elefantporten -

På toppen af Ny Carlsberg Vej troner den måske mest kendte bygning på Carlsberg-grunden: Elefantporten. Bliv meget klogere på den ikoniske port og få historien bag her. Hvorfor elefanter?
Elefantporten i Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.