Hotel Ottilia

Industri og hotel smelter smukt sammen på carlsberg byens 4-stjernede boutiquehotel

20. januar 2019
I det nyåbnede Hotel Ottilia er der tænkt nøje over detaljerne i forvandlingen fra industribygning til et nyt, moderne hotel. Kom med bagom forvandlingen her eller læg selv vejen forbi det smukke hotel, hvor referencerne til en svunden bryggeritid titter frem overalt.
Nu kan danske og internationale besøgende få en hoteloplevelse ud over det sædvanlige i de fredede malt- og øllagerbygninger, Maltmagasinet og Lagerkælder 3 med de ikoniske guldskiver. De to bygninger er netop genopstået som rammerne omkring et råt og unikt luksushotel, Hotel Ottilia - opkaldt efter bryggeren Carl Jacobsens kone. 

Originale siloer og murværk fra bryggertiden

Hotel Ottilia skiller sig ud med sit rustikke og industrielle udtryk, der sender en kærlig tanke til bygningens oprindelige virke under bryggeritiden. Udvendigt er bygningerne blevet restaureret og de flotte guldskiver fra 1960’erne bevaret – og bag dem gemmer sig nogle af de nye hotelværelser, hvor en del af de gamle flisevægge udgør værelsernes overflader.

Når du træder indenfor på hotellet fra Pasteursvej, ledes du hen til den originale hovedtrappe, som er bevaret, og går hele vejen op gennem bygningen til Tramonto - igennem de store oprindelige maltsiloer - og binder alle etagerne sammen.

Fra hovedtrappen træder du ind i det intime lobby/bar/receptions-område, hvor de mindre maltsiloer er bevaret. Sammen med de fritlagte vægge og gamle stålkonstruktioner giver det tydelige associationer til bygningens og områdets industrifortid. Du kan også komme ind i selve Dipylonporten, der hæver sig over Ny Carlsberg Vej. Her er indrettet en skøn lounge med højt til loftet, og også her står overflader og murværk synligt for gæsterne.

I hotellets møde- og konferencelokaler, der ligger i Maltmagasinet ud til Ny Carlsberg Vej, kan bygningens historie opleves for fulde drøn, for her ses mange af de gamle maskiner og installationer, og snart kommer der restaurant og spa både under og i de oprindelige siloer.
Vi er meget bevidste om, at vi bliver en del af et stykke dansk industrihistorie, når vi rykker ind i Carlsberg Byen.
Karim Nielsen, adm. direktør for Brøchner Hotels, der står bag Hotel Ottilia

Et moderne hotel med sjæl og omtanke

Hos Brøchner Hotels, der står bag Hotel Ottilia og flere andre boutiquehoteller, blandt andet Herman K, ser adm. direktør Karim Nielsen de historiske rammer som en væsentlig fordel:

”Vi er meget bevidste om, at vi bliver en del af et stykke dansk industrihistorie, når vi rykker ind i Carlsberg Byen, og det har vi tænkt os at bruge aktivt. Derfor er bygningernes historie i høj grad trukket ind i udformningen af hotellet, så kornsiloer, maltlagre og maskiner indgår i indretningen og bliver en del af fortællingen om hotellet”, udtaler Karim Nielsen, adm. direktør for Brøchner Hotels.

Respekt for historien i byggerierne -

Læs alt om, hvordan vi omhyggeligt transformerer historiske bygninger fra bryggernes tid til nye, moderne bygninger med respekt for bygningernes historie. Se flere artikler her

Virksomhederne der allerede bor i Carlsberg Byen -

"Beliggenheden og dét at være en del af et spændende sted og et område, der hele tiden udvikler sig, var det, der trak mest og gjorde Carlsberg Byen til det oplagte valg for os." Hvilke virksomheder er allerede rykket ind?