udsigt over carlsberg byen

Dorte Mandrup tegner Carlsberg Byens sidste projekt

1. november 2021
Den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup tegner Carlsberg Byens sidste projekt: Karréen Vilhelm Hus og det 80 meter høje Beckmanns Tårn

Udviklingen af den gamle bryggerigrund på Vesterbro er nu så langt, at Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S i starten af oktober har indgået totalentrepriseaftale på områdets allersidste byggefelt, hvor karréen Vilhelm Hus og det 80 meter høje Beckmanns Tårn opføres.

Kvarterets 9. og sidste tårn er opkaldt efter murermester S.P. Beckmann, der stod bag det sirligt murede og kendte bygningsværk Den Snoede Skorsten, mens karréen er opkaldt efter arkitekten bag, Vilhelm Dahlerup.

Nu tegner den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup både tårn og karré som en hyldest til netop dem og det gode håndværk og arkitekturen, som altid har været dyrket på den gamle bryggerigrund. 

"Carlsberg Byen rummer utrolig stor kunstnerisk og arkitektonisk kvalitet.  Som arkitekt er området et skatkammer af referencer, der især peger tilbage på ærlige, robuste materialer og det gode bygningshåndværk. Det er en klar ambition at tilføje lige så meget generøsitet i valg af materialer og detaljer i Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn. Samtidig tilfører vi karréen en nutidig karakter, som skaber sammenhæng og harmoni mellem det nye og det gamle i området,” siger Lise Gandrup Jørgensen, partner og projektdirektør hos Dorte Mandrup.

Den nye karré trækker på referencer fra flere af Carlsberg Byens historiske bygninger som Dipylon Hus, Elefantporten og De Hængende Haver. Relieffer i den røde teglfacade giver bebyggelsen en tydelige identitet, mens det også skaber balance mellem den nye karré og de historiske omgivelser, den er en del af. Ved at gøre rammemønstret vertikalt fra gadeniveau op til tårnets top og horisontalt i karréens fire byhuse, understreges bebyggelsens form.

Mod gaden er facaden åben mod bylivet. I det hele taget er Vilhelms Hus og Beckmanns Tårn formet, så beboere, besøgende og erhvervsdrivende får mest muligt gavn af dagslyset og udsigten til kvarterets unikke industrihistorie – og for tårnboligerne til byens tage.

Nyt liv i historiske omgivelser
Det er ikke første gang, at den anerkendte arkitekt sætter sit særlige præg på Carlsberg Byen: Dorte Mandrup har tidligere med stor succes og anerkendelse givet den ikoniske og fredede Mineralvandsfabrikken nyt liv samt skabt nabohuset Mineralvandshuset.

”Vi glæder os utroligt meget til at skyde kvarterets sidste projekt i gang, og med en så central og særlig placering i kvarteret, er vi glade for at have Dorte Mandrup med, der tidligere har vist både stort arkitektonisk overskud og forståelse for den historiske arv, vi varetager på området,” siger Jens Nyhus, direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn, der i alt kommer til at bestå af ca. 196 boliger, får en helt central placering i kvarteret ud til bl.a. historiske Ny Carlsberg Vej, der bliver ført tilbage til sin oprindelige udformning med originale, fredede brosten, oprindelige kobberlamper og en ny allé.

Projektet vil, udover boliger i alle størrelser, bestå af kontorer samt butikker og restaurant i stueplan. I midten af ejendommen ligger kvarterets største grønne gårdrum, som både beboere og forbipasserende kan slentre igennem.

Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenør på projektet, MOE er ingeniør, Opland er landskabsarkitekter, mens Kuben Management er bygherrerådgiver. 

 

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Boliger til salg -

I Carlsberg Byen bygger vi nye projektboliger, og i alt kommer der over 30 forskellige projekter, som løbende sættes til salg. Her kommer mange forskellige typer og størrelser boliger. Få overblikket over de forskellige boligprojekter og læs mere om boligerne her. Se boligerne
Pasteurs Tårn altan udsigt