Nebelong Hus Fadet

Første spadestik på Carls Tårn, Nebelong Hus og Olivia Hus

9. november 2021
I dag var det første spadestik på tre nye byggerier i den vestlige del af Carlsberg Byen: Det 80 meter høje Carls Tårn, karréen Nebelong Hus og længehuset Olivia Hus.

I dag kunne administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen, Jens Nyhus, byde velkommen til de fremmødte, da der var første spadestik for hele tre byggerier i den vestlige del af den gamle bryggerigrund.De tre byggerier, der var genstand for al opmærksomheden, var Carls Tårn, Nebelong Hus, Olivia Hus, som blandt andet kommer til at være omkranset af Rød Lagerbygning, Carls Have og J.C. Jacobsens Have.

Carls Tårn bliver med sine 80 meter en del af kvarterets familie af tårne og kommer til at huse mere end 90 lejligheder. Tårnet er bygget sammen med karréen Nebelong Hus, hvor der bliver 130 boliger med plads til familier i alle størrelser. I længehuset Olivia Hus får de 40 boliger i Olivia Hus en placering direkte ud til den romantiske J.C. Jacobsens Have og bryggerhestenes fold. Boligerne i de nye projekter forventes at komme til salg fra foråret 2022.

Pihl & Søn er totalentreprenør, Vilhelm Lauritzen, Wingårdhs og 1:1 Landskab som arkitekter, MOE som bygherrerådgiver samt AFRY som ingeniører.

DEN SIDSTE BYGGEETAPE ER I GANG
For knap to måneder siden blev den sidste byggeetape i Carlsberg Byen skudt i gang, og dagens første spadestik bliver det næstsidste af sin slags på den gamle bryggerigrund, før Carlsberg Byen står helt færdig.

En stor del af kvarteret står i dag færdig, 2.500 beboere lever her allerede og store virksomheder rykker løbende til kvarteret - fx Visma, der tidligere på året flyttet ind i deres nye domicil i Carlsberg Byen, hvor de har samlet 900 medarbejdere under ét tag.

Nyheder fra Carlsberg Byen i din indbakke? -

Følg udviklingen på tæt hold og bliv opdateret med alt lige fra de 3.100 boliger, der skyder frem i kvarteret, til nye restauranter, fredede bygninger og historier fra den gamle bryggerigrund 

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her