Rejsegilde for Carls Tårn, Nebelong Hus og Olivia Hus

13. december 2023
Onsdag d. 13. december er dagen for tredjesidste rejsegilde i Carlsberg Byen, og markerer således en milepæl for færdiggørelsen af de 263 nye boliger, 4.500 m2 kontorlokaler, et butikslejemål og p-kælder i to etager.

De sidste byggefelter i Carlsberg Byen er i fuld gang, og inden længe er de sidste beboere samt kontor- og butikslejere klar til at flytte ind på den gamle bryggerigrund.

I dag er der rejsegilde på det 80 meter høje Carls Tårn, Nebelong Hus og Olivia Hus, som også kaldes Byggefelt 6V. Byggeriet består af både boliger, et stort, grønt gårdrum, kontorer, samt et butikslejemål ud mod J.C. Jacobsens Gade og p-kælder i to etager med 204 nye p-pladser.

Fejringen af rejsegildet betyder også, at Carlsberg Byens tredje sidste tårn nu har nået sin fulde højde, og at Københavns nye skyline er ved at tage sin endelige form:

"Det er en fornøjelse at se Carls Tårn i sin fulde højde, og om lidt er facaden også monteret, så man kan se, hvordan det spiller sammen med de andre tårne i Carlsberg Byen, der skaber Københavns nye skyline," siger Jens Nyhus, adm. direktør Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Ca. 70 % af alle boligerne i Carls Tårn, Nebelong Hus og Olivia Hus er allerede solgt 1,5 år før indflytning, 4.500 m2 kontor er solgt til Sparekassen Sjælland-Fyn, mens vi til butikslejemålet, lige nu leder efter den rette operatør. 

Pihlkonsortiet er totalentreprenør, Vilhelm Lauritzen er arkitekter på karréer, Wingårdhs er arkitekter på tårn, 1:1 Landskab er landskabsarkitekter, Artelia er bygherrerådgiver og AFRY er ingeniører på projektet.

Historien bag navnene

  • Carl Christian Hillmann Jacobsen (1842-1914) var en innovativ og visionær bryggersøn. Samtidig var han en lidenskabelig kunstsamler og den største kunstmæcen, Danmark endnu har set. For Carl Jacobsen var kunst ikke forbeholdt eliten: Den kan forskønne, røre og berige alle menneskers liv, så den skal bringes ud til offentligheden.
  • Niels Sigfred Nebelong (1806-71) var en prominent arkitekt og stadsbygmester i København. N.S. Nebelong var tilknyttet Carlsberg fra grundlæggelsen i 1847, og i samarbejde med J.C. Jacobsen opførte han blandt andet den imponerende hovedbygning i italiensk stil, som blev bryggerfamiliens hjem fra 1854, og som senere blev æresbolig for forskere som fysikeren Niels Bohr, der boede i de smukke omgivelser i 32 år.
  • Fru Olivia Hansen var ansat på Carlsberg og den første forperson i Kvindeligt Bryggeriarbejderforbund, der blev stiftet i 1903. Formandinden, som Olivia Hansen blev benævnt, blev genvalgt år efter år, og selv om hun døde efter kun fem år på posten, nåede hun langt.  

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus