Pasteurs Tårn altan udsigt

Sådan bliver Fremtidens hjem

Gennem tiden har danskernes måde at bruge deres hjem ændret sig. Og i fremtiden vil vi komme til at rykke tættere sammen og dyrke de nære værdier. Ikke kun gennem tætte relationer, men også gennem vores boligindretning. Det fortæller Frederikke Aagaard, TV vært og arkitekt MAA.  
For 100 år siden var det normalt at se en familie med mor, far og fire børn bo tæt sammen i en lille to-værelses på Vesterbro. Boede man i byen, delte børnene seng og der var toilet i gården og bad i kælderen. I slutningen af 60'erne fik familierne penge mellem hænderne og der blev bygget parcelhuse og plantet ligusterhække i forstæderne. Men efter finanskrisen, og med de mange familier der bliver boende i byen i længere tid, er vi igen begyndt at dyrke det nære. 

”Finanskrisen i nullerne har både praktisk og værdimæssigt ændret vores måde at bo på. Nu synes vi faktisk at det er lidt hyggeligt at prioritere nærheden. Vi vil gerne være sammen i hjemmet, frem for at sidde i hver vores store værelse,” forklarer Frederikke Aagaard.

VORES HJEM BLIVER ÉT STORT RUM
Ønsket om nærhed skinner også igennem i indretningen af moderne lejligheder. Et koncept som samtalekøkkenet er ifølge Frederikke Aagaard på ingen måde på vej ud.

”Kigger man på moderne lejligheder som dem i Carlsberg Byen, vil køkkenet altid være tæt på rummet hvor familien opholder sig. Vi kan nærmest sige at køkkenet er i stuen. I gamle lejligheder ser man ofte, at rummene ligger ud fra en fordelingsgang, men i nye lejligheder prioriterer vi at have større rumforløb. På den måde kan vi få en følelse af at være sammen, selvom hvert familiemedlem er i gang med forskellige aktiviteter,” fortæller Frederikke Aagaard.
 
En anden tendens er, ifølge Frederikke Aagaard, at vi får mere og mere fokus på badeværelset som et opholdsrum, hvor man skal have det rart. Mange moderne badeværelser ligger i forlængelse af soveværelset, så begge rum bliver til et samlet område for velvære og pleje.
Projektbolig med tagterrasse i København, Vesterbro
I gamle lejligheder ser man ofte, at rummene ligger ud fra en lang gang, men i nye lejligheder prioriterer vi at have større rumforløb.
Frederikke Aagaard, TV-vært og arkitekt

Nye rammer med plads til hele familien -

Kigger man på moderne lejligheder som dem i Carlsberg Byen, vil køkkenet altid være tæt på rummet hvor familien opholder sig. Man kan nærmest sige, at køkkenet er i stuen. På den måde får vi en følelse af at være sammen, selvom hvert familiemedlem er i gang med forskellige aktiviteter. Se udvalget af boliger
Kjeldahl Hus 5 værelses lejlighed