Ny vinbar åbner i Carlsberg Byen

6. september 2022
Et velkendt ansigt i gastronomiens København - og på den gamle bryggerigrund - åbner nu et nyt koncept i Carlsberg Byen: vinbaren Lĭquo.
Giuseppe Oliva, der er manden bag af et af Carlsberg Byens mest anmelderroste spisesteder, Surt, åbner nu endnu et sted i kvarteret, hvor omhyggeligt udvalgte ingredienser er en af grundstenene. Surt er allerede kendt for sit imponerende vinkort, og nu slår samme manden bag dørene op for et koncept, hvor netop vin er omdrejningspunktet: Lĭquo.

Den nye vinbar åbner i Rothe Hus ved Margrethe Nørlund Bohrs Plads, lige i smørhullet mellem den grønne J.C. Jacobsens Have, det hyggelige stræde Fadet og det 120 meter høje Pasteurs Tårn

Det erfarne hold bag Lĭquo har specialiseret sig i italiensk vin fra alle landet 20 regioner, men vil også servere bl.a. Vermouth, Negroni og andre drikkevarer, som du kan nyde med charcuteri, oste, snacks og småretter. Det vil desuden være muligt at købe særligt udvalgt olivenolie og tomatpassata med hjem.

Fra lager til Lĭquo

Faktisk, fortæller Giuseppe Oliva, var Lĭquo oprindeligt tiltænkt som lager for restaurant Surt, men det ville være en skam at sådanne levende ingredienser, og alle de historier og relationer, de er lavet af, forbliver låst inde. Nu bliver de mange udvalgte lækkerier tilgængelige for alle og et sted, hvor varerne kan opleves gennem smage, dufte og samtale om dem, uanset om du bliver og spiser eller tager dem med hjem.

Lĭquo kommer fra det latinske ord for flydende; at gøre noget flydende, og er et samarbejdsprojekt grundlagt af Giuseppe Oliva (pizzaiolo og ejer af restaurant Surt), og ledsaget af Andrea Cerruti (chefkok på restaurant Surt) og Ugo Braggio (tidligere Sommelier og Vermouth-ekspert hos Rudo og restaurant Bæst).

Åbningstider

Tirsdag til søndag fra kl. 16. Første åbningsdag er søndag d. 29. januar kl. 15-19.

Følg Lĭquo på Instagram og hold dig opdateret lige her.

Omakase izakaya Kona restaurant

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere

Leje af café- eller restaurantlokale -

Carlsberg Byen er en destination, hvor smagsløgene ikke keder sig. Her kan kunderne købe sig ind i ekstraordinære madoplevelser, tage inspiration med sig hjem og få lysten til at komme igen efter mere.  Læs mere om mulighederne her