Udviklingschefen om livet mellem bygningerne

Hvordan sikrer man det gode liv omkring byrummene i et nyt kvarter? Og hvordan er byrummenes udformning planlagt? Udviklingschef i Carlsberg Byen, Louise Panum Baastrup, fortæller her om vigtigheden af gode byrum i et nyt kvarter.

I Carlsberg Byen kommer der 23 nøje planlagte byrum og to haver, som alle indbyder til noget forskelligt - og intet er overladt til tilfældighederne i planlægningen. Det er nemlig en utrolig detaljerig proces at udforme en byrum, som skal kunne nogle bestemte ting. Eksempelvis er nogle byrum i det ny bykvarter tænkt til at være rolige, meditative rum, mens andre er tænkt til leg eller kortere ophold.

Udviklingschefen Louise Panum Baastrup fortæller her om udviklingen og vigtigheden af byrummene i det nye bykvarter, og om hvordan hvert enkelt byrum er planlagt ned til den mindste detalje for at sikre det bedste, hyggeligste og mest trygge byrum i det nye kvarter.

LIVET MELLEM BYGNINGERNE
"Vi plejer at sige, at alle kan bygge huse, men ikke alle kan bygge byer. Vi har hele tiden haft den ambition, at Carlsberg Byen skal adskille sig på bylivet. Vi skulle ikke forsøge at lave en kopi af Strøget eller Rødovre Centrum, men i stedet tilbyde noget helt andet. Og det andet er udsprunget af en enestående beliggenhed sammen med en unik og visionær historie.”

Hun forklarer også, hvordan forudsætningen for et velfungerende byliv er, at der fra start er tænkt og gjort plads til de ting, man skal bruger af et byrum ikke nødvendigvis tænker over, men sætter pris på:

"For eksempel er det vigtigt, at caféen eller restauranten i stueetagen har plads udenfor til at stille borde og stole frem i de varme måneder, hvor folk gerne vil nyde solen. Til tøjbutikken eller supermarkedet skal der ligeledes være plads til at modtage varer og stille varer frem ved indgangen uden at skulle annektere store dele af fortovet og være til gene for kunder og forbipasserende."

PLADS TIL TEENAGEPIGER OG PENSIONISTER
Under planlægningen af bykvarteret og et livligt, mangfoldigt og trygt byliv er, at der skabes byrum, der dækker forskellige behov for både teenagepiger og skaterdrenge til småbørnsforældre, studerende og pensionister. Samtidigt er det vigtigt, at byrummene og livet mellem bygningerne spiller sammen med de omkringliggende ejendomme og især, hvilke virksomheder og detailforretninger der etablerer sig hvor.

”Det duer f.eks. ikke at sige ja til en cocktailbar i vores rolige område eller syv burgerbarer i nærheden af hinanden. Kunsten er at få variation på den mest optimale måde i forhold til byrummene. Derudover har vi en fantastisk central placering med god infrastruktur og samtidig masser af grønne rekreative områder både inden i Carlsberg Byen og lige uden for, hvilket er alfa og omega for at folk kommer hertil og har lyst til at opholde sig i længere tid".

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Få svar på de oftest stillede spørgsmål -

Parkering, reservationer, købsproces, lejeboliger og meget mere - få svar på de oftest stillede spørgsmål om at købe bolig og at flytte til Carlsberg Byen.

Få svar på dine spørgsmål her