Pasteurs Tårn altan udsigt

Interview med fageksperten

Tine Sode er fagekspert hos Bolius og fortæller her, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med projektsalg.

gode råd til dit projektkøb

Det særlige ved projektsalg er, at lejligheden endnu ikke er bygget, når man beslutter sig for at købe den. I modsætning til klassisk salg af bolig, er man den allerførste beboer.

Tine Sode fremhæver, hvordan nogle projektsalg giver mulighed for at være med til at beslutte hvordan lejligheden skal indrettes. Det kan eksempelvis være, om man ønsker at opsætte vægge til et ekstra værelse, hvilke elementer der skal bruges i køkkenet eller typen af gulvbelægning.

NYE LEJLIGHEDER ER BILLIGERE I DRIFT
Et andet aspekt ved projektsalg, som man skal bide mærke i ifølge Tine Sode er, at omkostningerne er lavere end ved ældre byggeri.

”En fordel ved nyt byggeri er, at det nærmest ikke kræver nogen vedligeholdelse de første rigtig mange år, både på bygningen og fællesarealer, da det fra starten lever op til gældende krav om isolering og varmetab. Så det er rimelig billigt at sidde i lejligheden rent energimæssigt. Generelt er forbruget bare lavere i en ny lejlighed,” forklarer Tine Sode.

Noget andet er, at nye lejligheder som regel har mekanisk ventilation, nye vinduer som ikke skaber træk og vådrum der lever op til gældende standarder, hvilket alt sammen er med til at skabe et godt indeklima. 

SÆT DIG GODT IND I KONTRAKTEN
Tine Sode fremhæver, at købere af projektsalg skal være opmærksomme på, at nybyggeri kan medfølge visse fejl og mangler. Og her er det vigtigt, at man som køber har sat sig ind i sin kontrakt og kender sine rettigheder. 

”Byggeri er en kompleks affære, så derfor vil der altid være noget, der ikke lige er som det skal være. Derfor skal man huske at få udarbejdet en mangelliste, når man overtager en lejlighed,” fortæller hun.

Hun understreger, at man som køber skal være klar over, at der vil være en vis overgangsperiode, hvor alt ikke er helt færdigt. Tine Sode forklarer dog hvordan hun ser, at har man først købt projektsalg én gang før, så er der større sandsynlighed for at man gør det igen.

”Jeg har gennemgået mange salg, og kan se at købere af projektsalg ofte er mennesker der vil have noget næsten vedligeholdelsesfrit, noget med orden i sagerne. Og når man først har prøvet det én gang, får man lyst til at gøre det igen.”
 
Pasteurs Tårn udsigt altan

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Spørgsmål? Kontakt en boligrådgiver -

Når du køber bolig i Carlsberg Byen, står vi og vores boligrådgivere altid til rådighed for at give dig og din familie en god oplevelse. Vi gør vores bedste for, at du får en god oplevelse og et forløb, der giver dig de bedste forudsætninger, når de helt rigtige valg skal træffes. Ventetiden kan føles lang, når man køber en projektbolig, men i sidste ende kan du flytte ind en nybygget bolig i et dynamisk bykvarter med sjæl og historie. Send os en mail
Projektbolig med tagterrasse i København, Vesterbro
Kjeldahl Hus 5 værelses lejlighed

Alt du skal vide om at købe projektbolig -

Hvordan foregår et projektkøb, og hvad skal du være opmærksom på? Vi har samlet en vejledning og nyttig viden til dig for at hjælpe dig godt på vej i din boligkøbsproces. Guide til projektkøb

Få svar på de oftest stillede spørgsmål -

Parkering, reservationer, købsproces, lejeboliger og meget mere - få svar på de oftest stillede spørgsmål om at købe bolig og at flytte til Carlsberg Byen.

Få svar på dine spørgsmål her

Ofte stillede spørgsmål

Er det billigere at bo i en nybygget bolig?
”En fordel ved nyt byggeri er, at det nærmest ikke kræver nogen vedligeholdelse de første rigtig mange år, både på bygningen og fællesarealer, da det fra starten lever op til gældende krav om isolering og varmetab. Så det er rimelig billigt at sidde i lejligheden rent energimæssigt. Generelt er forbruget bare lavere i en ny lejlighed,” forklarer Tine Sode.

Hvordan er indeklimaet i nybyg?
Som regel har nye lejligheder mekanisk ventilation, nye vinduer, som ikke skaber træk, og vådrum der lever op til gældende standarder, hvilket alt sammen er med til at skabe et godt indeklima. 

Hvem vælger at købe projektbolig?
Mange forskellige typer familier i alle størrelser vælger at flytte ind i de nye boliger i Carlsberg Byen. Fageksperten oplever, at ”[...] købere af projektsalg ofte er mennesker, der vil have noget næsten vedligeholdelsesfrit, noget med orden i sagerne. Og når man først har prøvet det én gang, får man lyst til at gøre det igen.”