Kjeldahl Hus projektsalg lejlighed stor altan

Tilbage til 60'erne

Unge børnefamilier flytter i stor stil ind i de nybyggede kvarterer rundt om i byen. Og de gør det sammen med vennerne fra barndommen eller studietiden. Det ligner det, der skete i 60’erne, siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen. 
Måske kender du nogen, der har gjort det. Måske går du lige nu og snakker med din kæreste og nogle vennepar om at gøre det selv. Altså flytte ind i et af de nye kvarterer, som skyder op rundt om i byen i disse år. 
 
Hvis I gør det, er I ikke alene. For gennem de seneste år er det blevet mere og mere populært blandt unge børnefamilier at flytte ind i projektbyggerier og få vennerne til at flytte med. På den måde får man nemlig de bedste af begge verdener; en energivenlig og moderne bolig, hvor børnene kan vokse op, og et fællesskab med vennerne som ikke stilner af, bare fordi man er blevet travl børnefamilie.
 
ALTANEN ER DEN NYE HAVE
Men hvis vi tror, at vi gør noget helt nyt, når vi flytter ind i projektbyggerier sammen med vores venner, så har fremtidsforsker Jesper Bo Jensen dårligt nyt. For det hele er sjovt nok noget, vi har set før. Nemlig i 1960’erne, hvor der skete en massiv udflytning til de nybyggede parcelhuskvarterer overalt i landet.  
 
Også dengang var det drømmen om at starte en tilværelse sammen med andre, at være med fra starten, som lå bag. Og der var også et ønske om at bo i moderne, tidssvarende boliger. Men der er også forskelle. Hvor mange dengang drømte om at flytte ud af byen og få en have, drømmer vi i dag om at blive i byen og få egen terrasse eller altan. 
 
”Terrassen eller altanen er blevet det nye privatområde i stedet for parcelhushaven. Det er her, vi drømmer om at sidde ugenert med vores venner og grille, mens børnene leger.” 
 
Drømmen er den samme. Men meget er også forandret. Se boligerne til salg i Carlsberg Byen lige her

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her