Vi vil bo i nyt - ved siden af vennerne

Flere og flere vælger håndværkertilbuddet fra og nybyggeri til. Også i København. For der er andre og sjovere ting at bruge sin tid på end at spartle og male. Man kan for eksempel være sammen med vennerne, lyder det fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.
Ideen om at købe en gammel murermestervilla og sætte den i stand har været en drøm for mange. Men flere og flere vender den drøm ryggen og flytter i stedet ind i de nybyggede kvarterer, der skyder op rundt om i byen. Det er der ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen flere årsager til; moderne krav til boligen og muligheden for at bo omgivet af gode venner.
 
MODERNE KRAV TIL BOLIGEN
Projektbyggerier som Carlsberg Byen er attraktive, fordi de lever op til moderne krav til boligen. 
 
”Det kan godt være, man har boet i en lejlighed på Vesterbro eller ude på Christianshavn, som var i fin stand, men de nybyggede boliger, som vi ser dem i projektbyggerierne, har helt nye standarder og lever op til moderne menneskers krav til en bolig: Der er et ordentligt køkken, et godt badeværelse, godt indeklima og så videre. Hvis man så også kan være med til at bestemme lidt over boligens udformning, så er det et plus. Og det er der netop mulighed for med projektbyggerierne,” siger Jesper Bo Jensen og tilføjer, at noget af det attraktive ved et sted som Carlsberg Byen er, at man her får en bolig, der lever op til moderne standarder, samtidig med at man bliver en del af historien. 
 
”Man flytter ind i noget, der var noget andet engang. Der er en historie.”
 
OMGIVET AF GODE VENNER
Jesper Bo Jensen mener også, at projektbyggerier som Carlsberg Byen er populære af andre årsager; Muligheden for at købe bolig samme sted som ens venner og fordelene ved at købe en tidssvarende bolig: 
 
”Det særlige ved projektbyggerier er, at man kan være en gruppe af venner, som køber sig ind i området samtidig.” 
 
Han har interviewet en stor gruppe danskere, der er født i 70’erne og starten af 80’erne om boligdrømme. Og det bedste, de kunne forestille sig, var at flytte ind i et nyt kvarter sammen med deres venner fra studietiden eller måske helt tilbage til skoletiden. Det var afgørende for dem at have en fælles historie, som de kunne tage med sig videre i livet.  
 
”Storbylivet kan være ret hårdt. Så det er godt at komme til at bo sammen med nogen, man kender og kan dele det med.” 
Nybyggeri altan vesterbro

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her