Mineralvandsfabrikken indstillet til fornem pris

21. februar 2022
Transformationen af den fredede Mineralvandsfabrikken er indstillet til Renoverprisen, og er med i opløbet til at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt.
I år er det tiende gang, at Danmarks bedste renoveringsprojekter bliver hyldet med Renoverprisen, og i år kan den fornemme hæder gå til revitaliseringen af et arkitektonisk mesterværk på den gamle bryggerigrund. Mineralvandsfabrikken og transformationen fra industribygning til butik, boliger og kontorlokaler er nemlig indstillet til Renoverprisen, og det er vi meget stolte af i Carlsberg Byen.

"Med en stor ydmyghed og respekt for de bevaringsværdige kvaliteter, er der tilført en ny karakter og identitet til bygningen, som ikke bare bevarer det industrielle og ikoniske udtryk, men også bringer Mineralvandsfabrikken ind i det 21. århundrede, og sikrer den et langt og aktivt liv fremover," skriver Renoverprisen blandt andet om indstillingen af bygningen.

BLIV EN DEL AF HISTORIEN
Det arkitektoniske mesterværk er tegnet af Carl Harild, som også er manden bag Maskincentralen og Kedelhallen, der begge er naboer til den smukke bygning på det kommende High Street i Carlsberg Byen.

Oprindeligt skulle den historiske ejendom varetage lagring og produktion af Carlsbergs populære mineralvandsdrikke, men i sin levetid er bygningen blevet omdannet flere gange i takt med, at bryggeriets behov skiftede.

I dag er Mineralvandsfabrikken nænsomt forvandlet til unikt butikslokale med doriske søjler, storslåede kontorlokaler med højt til loftet og eksklusive boliger i to plan i toppen af bygningen.

Bag den imponerende forvandling står den anerkendte arkitekt Dorte Mandrup, og du kan læse mere om hendes tanker om renoveringen her.

Sådan bliver by- og butikslivet i Carlsberg Byen –

Butiks-, restaurant- og bylivet er en stor og vigtig del af det at skabe et nyt, vellykket bykvarter, og der er særligt fire grundsten, der hver især skal være med til at bygge Københavns nye bydel, Carlsberg Byen Læs om udviklingsplanen for by- og butikslivet

Transformationen af de historiske bygninger

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner, men bevarer samtidig deres stemning og sjæl, der vidner om en spændende bryggerhistorie. Læs mere her