Arkitektens 5 tips til at indrette dig smart i lejlighed

Anne Yoon lever af at hjælpe kunder med smarte løsninger i deres hjem, så de får mest muligt ud af pladsen samtidig med, at der er ro og rene linjer i indretningen. Her får du hendes bedste tips.

Anne Yoon er uddannet arkitekt, men har gjort det til sin levevej at hjælpe familier i alle størrelser med at indrette deres hjem optimalt som selvstændig indretningsrådgiver og spaceplanner. Hun bor selv sammen med sin mand og to børn i en lejlighed på 109 m2 i Carlsberg Byen, og selvom planløsningen på papiret ikke matchede familiens behov, fik hun med smart indretning og små hacks lavet familiens drømmebolig.

Senest har Anne Yoon kastet sine kreative kræfter over indretningen af en ny 1-værelses prøvebolig i Administrationsbygningen, og i den forbindelse har hun delt sine bedste tips til optimal indretning for hele familien i hjemmet - læs med herunder.

1) PRIORITÉR
Lav en klar liste over, hvad de vigtigste prioriteringer er for familien i hjemmet ud fra jeres nuværende behov. Tænk i funktioner (sove, spise, lave mad, være kreativ, arbejde, hygge osv.) frem for rum (soveværelse, spisestue, køkken, arbejdsværelse osv.). Familiens behov for en bestemt funktion er nemlig ikke nødvendigvis lig med ét bestemt rum. Man kan sagtens have en gæsteseng på et værelse, som i dagtimerne er børnenes sted til leg og hygge, mens det om aftenen bruges til kontor.

2) FÅ STYR PÅ DIN OPBEVARING
Det er vigtigt at få kortlagt jeres behov for opbevaring af alle praktiske ting i hjemmet - støvsuger, vasketøj, tørrestativ osv. - for derefter at integrere i opbevaringsløsninger, som understøtter disse ting. Når I har en god base for opbevaring i hjemmet, bliver det meget lettere at holde orden og rydde op.

3) BLIV BEVIDST OMKRING JERES MØNSTRE
Hvordan kommer alle boligens m2 i spil i løbet af dagen? Fx vil små børn ofte gerne være i nærheden af deres forældre, og hvis børneværelset er langt fra boligens fællesrum, så medfører det måske, at værelset står tomt det meste af dagen og bliver til "spildte" m2. 

4) RYD OP
Det lyder måske ikke som rocket science, men det er alligevel et vigtigt punkt: Lug godt ud i de ting, du aldrig bruger. Hvis pladsen i hjemmet er knap, er det ærgerligt at bruge dyrebar opbevaringsplads på ting, du alligevel ikke ved, du har, og som du aldrig kommer til at bruge igen.

5) JUSTÉR LØBENDE
Vær opmærksom på boligens indretning - og at behovene kan ændre sig over tid. Har I indrettet boligen efter livet med små børn, opstår der fx hurtigt nye behov i takt med at de bliver større. Vær derfor klar på at justere - og vær klar over, at små justeringer kan gøre en rigtig god investering i dit hjem.

 

Vil du med indenfor hjemme hos Anne Yoon og se de smarte indretningsløsninger, hun har lavet hjemme ved sig selv? Så læs med og se en masse billeder i artiklen her fra Politiken Native.

 

Foto: Maria Vous
Indretning: AY Studio
Styling: Polkenstudio og AY Studio

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Få overblik over byen her

Sif Grandorf: Tips til indretning i nybyg (der gør en kæmpe forskel) -

Bor du i nybyggeri og mangler inspiration til udnyttelse af plads, skabe personlighed i splinternye rammer eller bare generelt gode indretningstips? Så se med her, hvor indretningsarkitekten Sif Steendahl Grandorf deler ud af sine allerbedste af slagsen. Se med her