Her er de bedste nyheder fra 2021 i Carlsberg Byen

29. december 2021
Det har været et begivenhedsrigt år på den gamle bryggerigrund. Derfor har vi håndplukket de bedste højdepunkter, så du kan danne dig et overblik over året, der gik i Carlsberg Byen.

I det forgangne år har Carlsberg Byen haft vokseværk. Store virksomheder er kommet til, og mange nye beboere er flyttet ind. Indbyggertallet i kvarteret tæller nu over 2.500, mens antallet af arbejdspladser har passeret 4.000 - og der kommer hele tiden flere til.

CARLSBERG BYENS MANGE NYE BEBOERE
Boligsalget har haft fart på i 2021, og mange familier i alle størrelser har kigget mod Carlsberg Byen for at finde deres nye drømmebolig. Der er i år solgt mere end 800 boliger, og vi har meldt intet mindre end ti projekter udsolgte. I løbet af året har flere boligprojekter haft indflytning. Der er nu lys i lejlighederne i Grønlunds Tårn, Fristrup Hus og Tuxens Tårn, hvor beboerne nu kan kalde Carlsberg Byen for deres hjem.

Det er ikke kun beboere, der kan kalde Carlsberg Byen for deres hjem. Store virksomheder er også rykket til Carlsberg Byen. Blandt andet er IT-virksomheden Visma flyttet ind i kontordomicilet Emil Christian Hansen Hus, hvor de har samlet hele 900 medarbejdere, mens Estée Lauder Companies nu har deres nordiske hovedkontor i Mineralvandshuset med cirka 135 medarbejdere.

ET ANMELDERROST KVARTER
Igen i år hædres arkitekturen i Carlsberg Byen: Ejendommen Emil Christian Hansen Hus er for nylig blevet nomineret til arkitekturprisen Årets Arne, men det er ikke kun det æstetiske på den gamle bryggerigrund, som høster anerkendelse. Det gør spisestederne også.

I 2020 fik restauranterne i kvarteret et væld af ros, og det er en tendens, som i den grad fortsatte i 2021: "Hvis Michelin gav stjerner til caféer, så burde komme på listen", skrev Politiken i deres anmeldelse af Cadence, som åbnede i starten af sommeren, mens Surt blev kåret som en af Europas bedste pizzarestauranter og nomineret til Byens Bedste Takeaway af Berlingske.

VARME I VINTERKULDEN
Selvom vinteren og kulden er over os, har der været mange begivenheder at varme sig på mod slutningen af året. D. 10. december åbnede galleriet von Bartha i det historiske Kridttårnet med både gallerirum og gårdhave med skulpturer.

Den sidste byggeetape blev også skudt i gang i den sidste del af året med første spadestik på flere byggerier. Projekterne forventes færdige i 2024, men du kan allerede nu læse om de kommende boliger, der bliver sat til salg i 2022.

Rigtig godt nytår til alle beboere, virksomheder og gæster på området. Vi glæder os til et spændende 2022!

Sådan bliver by- og butikslivet i Carlsberg Byen –

Butiks-, restaurant- og bylivet er en stor og vigtig del af det at skabe et nyt, vellykket bykvarter, og der er særligt fire grundsten, der hver især skal være med til at bygge Københavns nye bydel, Carlsberg Byen Læs om udviklingsplanen for by- og butikslivet

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her