Kedelhallen i Carlsberg Byen

Kultur

Kultur og byliv er i højsædet i Københavns nye bykvarter, og kvarteret rummer det hele. Vidste du eksempelvis, at seks fredede bygninger på området skal rumme kulturelle aktiviteter?
Når Carlsberg Byen er bygget helt færdig i 2024, er det både vores vision og ansvar, at bylivet fortsætter. På det tidspunkt lukker udviklingsselskabet, Carlsberg Byen P/S, og alle aktiviteter skal derfor kunne stå på egne ben. Det betyder for eksempel, at de boldbaner, legepladser og kulturaktiviteter vi bygger og etablerer, skal have ejere, der i fremtiden vil sørge for, at de er i orden til børn og voksne.

Uddannelse i Carlsberg Byen
En vigtig del af bylivet er de mange blivende undervisnings-, kultur- og fritidstilbud. I 2016 startede 10.000 studerende på Professionshøjskolen UCC ved Campus Carlsberg, og i 2018 følger 900 elever på Danmarks første Europaskole. Unge mennesker, der cykler, læser, hænger ud, handler og uddanner sig i Carlsberg Byen med alt det liv og den mangfoldighed, det medfører i kvarteret i og uden for Carlsberg Byen.

Grønne områder
J. C. Jacobsens gamle have med de smukke botaniske træer er åben for alle, og Carl Jacobsens Have med kunst vil også blive åbnet for offentligheden. Sammen med de mange fredede og bevaringsværdige bygninger, der er bygget af samtidens bedste europæiske arkitekter, vidner det om en bryggerfamilie, der udover at skrive dansk industrihistorie, desuden gav så mange kulturelle oplevelser til københavnerne i og uden for det, der i dag er Carlsberg Byen.

Derfor vil de mange grønne områder og de nye undervisnings-, kultur- og fritidstilbud i Carlsberg Byen ikke kun være for de 3.100 københavnske familier, som flytter ind i bykvarteret og de nærmeste naboer. Det vil være et tilbud til hele København, skabt med inspiration fra dialogen med de midlertidige lejere og gæster i den periode, hvor vi forberedte det fremtidige bykvarter.

Kulturlivet vil blomstre i historiske bygninger - Seks smukke og fredede bygninger herunder Kedelhallen, Maskincentralen og Halmlageret er udlagt til kulturformål. Ligesom J. C. Jacobsens gamle bryggeri fra 1847 og Museet ved Carl Jacobsens villa kommer de til at indgå i kulturlivet i det kommende bykvarter.

Se de fredede bygninger her

Kultur og byliv - Året rundt udfolder bylivet sig rundt omkring i de mange bygninger og på de mange smukke pladser i Carlsberg Byen. Der er altid spændende aktiviteter og events på vej for hele familien, så hold jer opdateret via vores eventkalender.

SE EVENTKALENDEREN
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.