Kultur

Kultur og byliv er i højsædet i Københavns nye bykvarter, og kvarteret rummer det hele. Vidste du eksempelvis, at fem fredede bygninger på området skal rumme kulturelle aktiviteter?
Når Carlsberg Byen står færdig i 2024, er det vores vision, at bylivet fortsætter, og alle aktiviteter skal derfor kunne stå på egne ben. Det betyder for eksempel, at de boldbaner, legepladser og kulturaktiviteter vi bygger og etablerer, er til glæde og gavn for alle de fremtidige børn og voksne i og omkring bykvarteret.
 
Bylivet på bryggerigrunden
Madmarkeder, julefester, danseforestillinger, parkour, kunstudstillinger. Der er gang i bylivet i Carlsberg Byen, og vi har altid masser af aktiviteter for både store og små i bl.a. Kulturgeneratoren. Du er selvfølgelig inviteret, så hold øje med vores eventkalender, som vi opdaterer løbende.
 
Uddannelse i Carlsberg Byen
En vigtig del af bylivet er de mange blivende undervisnings-, kultur- og fritidstilbud, der er og kommer på området. I 2016 startede 10.000 studerende på Københavns Professionshøjskole ved Campus Carlsberg, og i 2018 ca. 1.000 elever og 100 lærere på Danmarks Europaskole. Unge mennesker, der cykler, læser, hænger ud, handler og uddanner sig i Carlsberg Byen med alt det liv og den mangfoldighed, det medfører i kvarteret i og uden for Carlsberg Byen.
 
Grønne områder
J.C. Jacobsens gamle have med de smukke botaniske træer er åben for alle, og Carl Jacobsens Have med kunst vil også blive åbnet for offentligheden. Sammen med de mange fredede og bevaringsværdige bygninger, der er bygget af samtidens bedste europæiske arkitekter, vidner det om en bryggerfamilie, der udover at skrive dansk industrihistorie, desuden gav så mange kulturelle oplevelser til københavnerne i og uden for det, der i dag er Carlsberg Byen.
 
Kulturelle oplevelser i fredet bygninger
Tre historiske, fredede bygninger på bryggerigrunden er udlagt til kulturelle formål: Maskincentralen, Kedelhallen og Halmlageret. Sammen med J.C. Jacobsens gamle bryggeri og Carl Jacobsens Villa, vil de danne rammerne for og indgå i kulturlivet i det nye bykvarter. 
 
De mange grønne områder og de nye undervisnings-, kultur- og fritidstilbud i Carlsberg Byen vil ikke kun være for de 3.100 københavnske familier, som flytter ind i bykvarteret og de nærmeste naboer. Det vil være mere København til København.

Kulturlivet vil blomstre i historiske bygninger - Seks smukke og fredede bygninger herunder Kedelhallen, Maskincentralen og Halmlageret er udlagt til kulturformål. Ligesom J. C. Jacobsens gamle bryggeri fra 1847 og Museet ved Carl Jacobsens villa kommer de til at indgå i kulturlivet i det kommende bykvarter.

Se de fredede bygninger her

Kultur og byliv - Året rundt udfolder bylivet sig rundt omkring i de mange bygninger og på de mange smukke pladser i Carlsberg Byen. Der er altid spændende aktiviteter og events på vej for hele familien, så hold jer opdateret via vores eventkalender.

SE EVENTKALENDEREN
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.