Gærkælderforbygningen

I 1946-1963 blev den karakteristiske Gærkælderforbygningen opført i røde tegl lige ved den verdenskendte Elefantporten på den nu fredede Ny Carlsberg Vej. Nu kommer der nyt liv i den historiske kælder over jorden.
Den historiske Gærkælderforbygningen, der trods navnet ligger over jorden, er delvist bevaringsværdig: Mod øst er bygningen bevaret i dens fulde længde ud mod Bryggernes Plads, mens den mod vest er bygget sammen med den nye ejendom, Theodora Hus.

Området omkring Gærkælderforbygningen er kendt som det historiske hjerte af Carlsberg Byen: Ejendommens naboer tæller blandt andet Lagerkælder 3 fra 1969, der nu huser det populære Hotel Ottilia, og i Maltkælderen finder du spanske AIRE, der er verdenskendt for deres termiske bade. Hertil kommer andre prominente naboer som Bryghuset og den ikoniske Elefantporten

Om Gærkælderforbygningen og Theodora Hus
I Gærkælderforbygningens facade ses fremskudte mursten, der giver et flot spil i den røde tegl og en række fine relief-detaljer. Blandt andet et bronzerelief over hoveddøren af Trine Dreyer fra 1956, der forestiller brygger J.C. Jacobsen, som afkøler undergæren ved en vandpost under en rejse med diligence fra München til København.

I Gærkælderforbygningen er der plads til cafékoncept i kælderen, mens de øvrige etager rummer moderne kontorlokaler bag den oprindelige facade. Gennem vinduerne kan medarbejderne nyde udsigten til Bryggernes Plads, der med både Hotel Ottilia og Gasoline Grill summer af liv.

historie i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Transformationen af gamle bygninger -

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner, men bevarer samtidig deres stemning og sjæl, der vidner om en spændende bryggerhistorie. Læs mere her
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.