Året der gik: International hæder og blomstrende byliv

21. december 2023
En lang række nye butikker og spisesteder har slået dørene op, næsten 400 boliger er solgt, 15.000 m2 kontorlokaler er udlejet eller solgt, og så har en række internationale medier haft deres øjne skarpt rettet på Københavns nye bykvarter.

Et år er gået, og vi er nu endnu en mursten tættere på færdiggørelsen af Københavns nye bykvarter. Carlsberg Byen har nu taget så meget form, at flere store, internationale medier i år har hyldet det nye bykvarter. Det amerikanske magasin Forbes er blandt dem, der har været forbi, og i en artikel om Carlsberg Byen skriver de, at "Carlsberg Byen er en ny grund til at besøge København."

Rejsemagasinet Condé Nast Traveler har også øjnene rettet mod Carlsberg Byen: På deres liste over "12 Best Places to Go in Europe in 2024" er Carlsberg Byen med. Grønne områder, arkitekturen og kuraterede spisesteder og butikker er blandt grundene til, at det er netop Carlsberg Byen, der er kommet på den fornemme liste. Livet både i og mellem bygningerne er et stort fokusområde for os i udviklingsselskabet, og at Carlsberg Byen nu engang har fået international hæder på dette punkt, er vi utroligt glade for.

Bylivet blomstrer i Carlsberg Byen

Intet mindre end tre spisesteder i Carlsberg Byen løb med sejren til årets Byens Bedste, og nye favoritsteder er åbnet på den gamle bryggerigrund. I 2023 tog åbningerne af butikker og spisesteder også for alvor fat, og konturerne af handelslivet kan nu for alvor ses og mærkes. I år åbnede fire nye butikker, tre spisesteder og endelig slog Home of Carlsberg også dørene op til deres nyrenoverede attraktion med både udstilling, restaurant og bar.

I 2023 flyttede disse spændende aktører ind:

Virksomhedernes nye foretrukne beliggenhed

Også mange kontorvirksomheder søgte mod Carlsberg Byen i år, når der var behov for nye rammer. Bl.a. flyttede den danske afdeling af en af verdens førende lægemiddelvirksomheder, AstraZeneca, og AI-specialisterne fra Todai ind i nye kontorlokaler, mens Sparekassen Sjælland-Fyn købte et nyt domicil i et af de sidste byggerier i Københavns nye bykvarter. 

I alt blev intet mindre end 15.000 m2 solgt eller udlejet i år, og dermed sættes de sidste, nye kontorlokaler i Carlsberg Byen på markedet i 2024.

Populære boliger

Igen i 2023 var der fart på boligsalget, og Carlsberg Byens allersidste tårnboliger kom til salg.

Hele 394 boliger blev solgt i 2023, og af de i alt ca. 2.600 ejerboliger i Københavns nye bykvarter, er der nu kun ca. 340 tilbage, der alle har indflytning i 2025. For dem, der drømmer om at flytte i nyt på den historiske bryggerigrund, er det altså værd at holde øje med boligerne til salg nu.

Se alle butikkerne i Carlsberg Byen -

Tjek oversigten over kvarterets butikker og oplevelser lige her og lad dig inspirere til, hvor turen skal gå hen næste gang.  Se butikkerne her

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen